Bosspeeltuin Utrecht ideaal met kids

Op zoek naar een uitje met kids in de omgeving van Utrecht? Bosspeeltuin Utrecht is ideaal met kids. Ook fijn; het naastgelegen restaurant Anafora !

Met vrienden, die in de omgeving van Utrecht wonen, spreken we af in het Maximapark. Wat een groot en veelzijdig park is dat! Tijdens ons bezoek kom ik via de bewegwijzering erachter dat het niet alleen een prachtige speeltuin is. Je hebt er voor iedereen wat, kunstliefhebbers, sporters, terras-hangers en gezinnen met kinderen kunnen hier heerlijk vertoeven.

Het Maximapark is eigenlijk onder verdeeld in verschillende kleinere parken, zoals de lelievijver, vlindertuin, bosspeeltuin, etc. Ook zijn er meerdere historische vondsten te vinden in het Maximapark, onder andere een opgegraven Romeins schip dat vanaf alle kanten te bekijken is. Én er is een heus BBQ-veld.

Wij bezoeken de Bosspeeltuin en stuiten als eerste op één van de grootste kunstwerken; het Observatorium. Deze bevindt zich vlak voor de Bosspeeltuin.

Observatorium

In dit kunstwerk kun je via diverse cirkels omhoog lopen. Samen met Christan (idem 4 jaar) en zijn vader beklimt Tess dit kunstwerk. Ondertussen voed ik Mia eventjes. De toren is 15 meter hoog en ze lopen twee keer van beneden naar boven. Je kunt de cirkelvormen op meerdere manieren bewandelen. Vanaf bovenaan zwaaien ze naar beneden! We zwaaien terug, maar achteraf blijkt dat Tess niet zo goed wist waar ze moest kijken, er was zoveel te zien.

De Bosspeeltuin

De Bosspeeltuin is een onwijs mooie – geheel omheinde – speeltuin met veel houten speeltoestellen, touwbruggen, grote en kleine glijbanen en speelgelegenheid met water.

Het is prachtig weer, dus er wordt volop gebruik gemaakt van dat laatste. Er is onder andere een ronde speelplaats met fonteinen en je vindt hier een pomp met sluizen om lekker met water (en modder) te kunnen knoeien.

Genoeg vertier dus voor meerdere uren! Tess rent al snel samen met Christan het speeltoestel in. We zien ze eventjes als ze over de touwbruggen lopen. Het plezier spat ervan af!

Neem een strandstoel mee om zelf te genieten van het zonnetje én met één oog de kinderen in de gaten te kunnen houden! Soms komen de kids even terug voor wat te snacken of drinken, dan is een picknickkleed een aanrader! Het grootste gedeelte van de tijd rennen ze lekker achter elkaar aan. Samen klimmen, glijden, op de wipwap en nog veel meer.

Restaurant Anafora

Wil je helemaal relaxed zitten? Neem dan plaats bij Parkrestaurant Anafora. De Bosspeeltuin heeft maar één ingang, gelijk aan het terras dit restaurant. Ideaal! Kids lekker aan het spelen in de speeltuin en de ouders met een kopje koffie (of wijntje 😉 ) op het terras. Met één oog in de zon en de andere op de doorgang met de speeltuin. Genieten geblazen!

Verdere nuttige informatie;

Ik stelde de navigatie in op ‘Uilenboslaan 2’, maar kwam nogal aan het dwalen op zoek naar een parkeerplaats. Kom je met de auto? Stel dan Utrechtsweg 4A te Vleuten in! Je ziet dan vanzelf de bordjes voor de parkeerplaats [P Maximapark].

Er zijn meerdere parkeerplaatsen, maar deze is gratis en vlakbij de Bosspeeltuin. Om bij de speeltuin te komen steek je vanaf de parkeerplaats de Utrechtseweg over en loopt het pad af richting ‘Hoofd entree’ en daarna ‘speeltuin’.

De speeltuin is dagelijks geopend van 8.30 tot 19.00 uur en is ook gratis toegankelijk.

Wil je liever spelen in het bos? Een halfuurtje rijden hiervandaan vind je ook een tof speelbos! Of bezoek deze onwijs gave uitkijktoren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *