Borstvoedingsperiode vastleggen met moedermelksieraad

Doordat Mia -waarschijnlijk- onze laatste is, ben ik een soort van bewust aan het afscheid nemen van bepaalde fasen. Helaas kon ik, door Covid-19, niet alles vastleggen wat ik wilde vastleggen, maar veel lukt gelukkig wel. Iedereen zal het beamen; de baby-fase gaat zo snel voorbij! Blij ben ik dan ook dat ik de herinnering aan de borstvoedingsperiode heb ik laten vastleggen met een moedermelksieraad.

Een moedermelksieraad valt onder DNA sieraden. Het gaat hierbij niet om een flesje aan een ketting, maar echte moedermelk wordt gebruikt in het maken van een soort natuursteen. Mijns inziens is dit een prachtige herinnering aan een heerlijk moment, een mooie fase.

Google maar eens op moedermelksieraad en je zult zien dat er best veel aanbod van is. Als je de beslissing hebt gemaakt om een dergelijk sieraad te bestellen is het nog best een lastige keuze om te beslissen wát voor sieraad. Ik heb gekozen voor een bedel aan mijn Pandora armband. Ik heb namelijk geen belang bij een extra ketting, armband of ring. Maar dat is natuurlijk een heel persoonlijke keuze.

Stap 1) bestellen en DNA opsturen

Nadat je weet welk sieraad bij je past is natuurlijk de eerste stap om deze te bestellen! Afhankelijk waar je je sieraad besteld zal je even geduld moeten hebben. Eerst krijg je namelijk een soort DNA-kit thuisgestuurd met instructies. Daarin staat precies wat je moet doen, hoe ‘oud’ de melk mag zijn, etc.

Doordat het niet meer gebruikt wordt voor consumptie mag het bijv. ook melk zijn die reeds langere tijd in de diepvries bewaard is gebleven. Ik gebruik verse melk en vul het spuitje iets verder dan gevraagd, zodat er zeker weten genoeg is.

Stap 2) Wachten

Heb je alles opgestuurd, dan is het even wachten. Je wordt bij SoLilly via de website goed op de hoogte gehouden van de (langere) wachttijd, maar geloof mij! Het wachten wordt beloond.

Plotseling krijg ik een mailtje, mijn sieraad is verzonden. Spannend, want hoe zal deze er uitzien?

Stap 3) Uitpakken

Dan is het zover, ik pak het doosje uit. Het zit leuk verpakt met een mooie folder erbij in. Een echt cadeautje om uit te pakken. Het sieraad zit ook weer verpakt in een schattig jute zakje. Je blijft wel lang in spanning op deze manier, hah!

Ik schud het zakje op de kop en daar komt de bedel uitrollen. Een herinnering aan de bijzondere band van mij met Mia (en Tess). Het magische gevoel van het laten groeien van een baby. Ik kan iedereen aanraden om deze bijzondere fase op deze manier vast te leggen.

Stap 4) Dragen!

En dan de allermooiste stap; dragen! Vol trots doe ik de bedel aan mijn Pandora armband. Hier kan ik mooi mee shinen én de gedachte erachter zal mij altijd warmer doen voelen van binnen!

Het moedermelk wordt voor het sieraad met andere conserveringsmiddelen en ingrediënten gemengd. Doordat SoLilly een witte toevoeging doet aan de melk zal het sieraad erg wit zijn. Ik moest eventjes wennen bij het zien van het sieraad, doordat het veel witter is dan mijn melk. Maar het sieraad blijft zo wel veel langer mooi.

Ook benieuwd naar de mogelijkheden voor een moedermelk sieraad, doe dan vooral onderzoek en lees je goed in. Check wat je wilt. Wil je een sieraad waar je lang van kan genieten en/of eentje die echt de kleur van jou melk heeft? Laat je voorlichten en vooral geniet van het prachtige sieraad als je deze eenmaal kan dragen!

Hoelang heb jij borstvoeding gegeven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *