Boomkroonpad Schwarzwald incl prachtige uitkijktoren

In het Zwarte Woud van Duitsland is een onwijs gaaf wandelpad tussen de boomtoppen gemaakt. Deze mag je echt niet missen! De enorme uitkijktoren op het einde is al een plaatje op zich en vanaf bijna bovenaan is er een fantastische manier voor kids om weer beneden te komen. Dit boomkroonpad Schwarzwald incl prachtige uitkijktoren móet op je reislijst, geloof mij!

Tijdens onze reis naar Oostenrijk maken we een tussenstop in het Zwarte Woud. Hier hebben ze het ‘Baumwipfelpfad Schwarzwald’ in Bad Wildbad. Een leuk boomkroonpad met een enorme uitkijktoren en gave 55 meter (!) lange glijbaan.

Omhoog met de Sommerbergbahn

Het is even zoeken waar we precies de Mini met vouwwagen kunnen parkeren. Volgens een hek aan de rotonde in het stadje is er bovenop de berg is geen plek. Met vouwwagen kunnen we niet in de parkeergarage, maar al gauw spotten we áchter de parkeergarage een parking. Tip: in Duitsland zijn de parkeerautomaten vaak alleen te betalen met contant geld, vergeet dus niet wat muntgeld mee te nemen.

In het centrum is een ‘Bergbahn’ de berg op, dus je hoeft niet helemaal lopend omhoog – gelukkig. Al kán dat wel, de route naar boven is volgens de bordjes ongeveer 45 minuten. We zijn al wat later op de dag in verband met onze reis vanuit Nederland, dus wij besluiten dat de sommerbergbahn voor ons prima is.

Bergbahn Bad Wildbad

Het is even zoeken naar de ingang van deze bergbahn. Eerst staan we bij de tramhalte, maar dat is niet juist. Ietsje verder naar rechts heb je een kassa aan het einde. Dat is de goede plek! De kosten zijn 4 euro voor volwassenen. Kinderen onder de 6 zijn gratis. Met het kaartje kunnen we door de schuifdeuren naar de tram.

Het treintje staat er al en we stappen snel in. Eigenlijk heeft het wel wat weg van een grote gondel op een treinspoor. In circa 5 minuten staan we bovenop de berg. Daarna is het een klein stukje lopen naar de ingang van het boomkronenpad van het Zwarte Woud.

Via internet hebben we al kaartjes gekocht (prijslevel 2021; volwassenen €11 en kinderen onder 6 gratis). De QR code van de vooraf gekochte kaartjes kun je vanaf je telefoon bij de poortjes scannen en gelijk doorlopen. Ideaal!

Baumwipfelpfad Schwarzwald

Avonturenpad op hoogte

Eigenlijk is dit wandelpad tussen de boomtoppen een avonturenpad. Regelmatig heb je aan de linker- of rechterkant een korte alternatieve route met verschillende hindernissen en obstakels.

alternatieve route

hindernissen baumwipfelpfad

Tess kent geen angst en klimt als een professional over de hindernissen.

Het pad door de bomen is ongeveer 1 km lang. Het duurt dus niet heel lang voordat we de immense uitkijktoren spotten.

Wanneer je het pad blijft volgen loop je automatisch in de draai naar boven. Wil je liever niet naar boven? Dat kan! Dit wijst zich bij de start van de toren vanzelf. We hebben Mia in de buggy en de baan naar de top is vlak genoeg voor de wielen. De buggy kan dus gewoon mee! Onderweg zien we zelfs rolstoelers de weg naar boven maken.

Uitkijktoren mét glijbaan

Vanaf de top heb je een enorm uitzicht, zo ver als je kan kijken zie je de bossen van het Zwarte Woud.

glijbaan zwarte woud

En dan is het tijd voor de glijbaan! De glijbaan is 55 meter lang en met een matje glijdt je zo helemaal terug naar beneden. Let op! Voor ieder ritje moet je -contant- betalen (à 2€ per persoon). Kinderen onder de 6 jaar moeten samen met een volwassene glijden (hé wat vervelend haha!). Terwijl Jouke met de buggy en Mia naar beneden wandelt kiezen Tess en ik voor de snelle weg. Er verschijnt automatisch een lach op mijn gezicht en Tess lacht volop met geluid; ‘dat was gaaf hé mama! Zijn we lekker sneller dan papa.’

van eind naar begin

Speeltuin op het einde

Vanaf de toren zie je onwijs gave speeltoestellen. Tess wilde dolgraag daar ook spelen, begrijpelijk want vanaf bovenaf ziet het er heel tof uit. Eenmaal beneden besluiten we toch om er niet heen te gaan. Je moet voor die speeltuin nog weer apart betalen en het wordt nogal laat, tijd om terug naar de auto te gaan en de camping op te zoeken.

En!? Gaat deze Boomkroonpad Schwarzwald incl prachtige uitkijktoren op jullie ‘must-visit’ lijstje?

Wist je trouwens dat we in Nederland ook een boomkroonpad hebben, ook een gezellig uitje om te bezoeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *