Boerderij beleving in Twente met kinderen

Landgoed Kaamps. Een boerderij beleving in Twente met kinderen. Een heerlijke kaasmakerij, inclusief landgoedwinkel en brasserie. Het leuke aan dit landgoed is dat er ook een hele beleving omheen zit wat onwijs leuk is met kids; een speeltuin, een weitje met geitjes en kippen, een konijnenhok en natuurlijk de koeien.

Wanneer ga jij hier kaas halen? 😉

Vlak voor (of na, afhankelijk van je aanrijdroute) tuincentrum Borghuis vind je dit prachtige landgoed en heerlijke kaasmakerij. De eerste keer is het vinden van de parkeerplaats wellicht een beetje zoeken, althans dat was het voor ons. Deze bevindt zich tussen Borghuis en Landgoed Kaamps in!

Speelplezier voor kinderen

Vanuit de parkeerplaats kom je eerst langs een leuke speeltuin. Tess is enthousiast, want hier kan ze al klimmend zelf op de rekstok komen!

Speeltuin Kaamps

Het speelhuisje met glijbaan is ook favoriet, vooral de dames samen. In een poging een foto te maken viel Tess voorover en lag Mia face-first in het zand… Oeps! Gelukkig vielen er geen tranen (behalve bij mij in gedachten). De schrik zit bij mij in. Dan maar geen plaatje en alleen maar plezier maken!

kinderboerderij

We wandelen via de kinderboerderij verder het landgoed over. Mia is verbaasd dat ze zo dichtbij een geit komt volgens mij, ze is ineens helemaal rustig en kijkt haar ogen uit. Tess daarentegen kan niet wachten om de beesten te aaien.

doeboerderij kaamps

Belevingsboulevard van Koe tot Kaas

Een unieke beleving! Je mag hier vrij rondlopen. We lopen de stallen in en komen als eerste bij de melkrobot. Je kunt vrij dichtbij – achter glas – bekijken hoe het melken gaat. Je kunt zelfs op een waterbed voor koeien staan.

Op de informatieborden kun je ook lezen waar de melk in wordt verwerkt. In de boulevard kun je ook het gehele proces van koe tot kaas zien met eigen ogen. Ook leuk; achterin staat een trekker waar je op kan zitten.

op de trekker

Snoep van de heerlijke kaas

We sluiten ons bezoek af bij de Landgoedwinkel. Hier kun je Kaamps producten en andere streekproducten kopen. We neuzen hier wat rond en kopen een bakje met allerlei verschillende kaas- en worst stukjes. Zo kunnen we een verscheidenheid aan kaasjes proberen; aanrader!

landgoedwinkel

Met een tas vol producten verlaten we deze boerderij beleving in Twente met kinderen. Wanneer gaan jullie?

Nog niet uit gesnuffeld in de omgeving en zoek je wat actiefs buiten? Rijdt dan zeker door naar Oldenzaal voor een tof klim- en klauteruitje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *