Kasteeltoren op de Herikerberg?

Wandelen met kinderen

De Herikerberg, een wandelomgeving relatief vlakbij huis waar ik nog nooit geweest ben. Hoog tijd om deze eens te bezoeken. Een korte zoekopdracht leert mij dat er een toren gebouwd is op het hoogste punt van de Herikerberg. Als ik Tess vraag; ga je mee op zoek naar de kasteeltoren op de Herikerberg? Straalt ze en zoekt haar bergschoenen vast op, want ‘wij gaan bergbeklimmen!’

“Kasteeltoren op de Herikerberg?” verder lezen

Mini roadtrip op Walcheren

Geweldig! Tijdens onze mini roadtrip op Walcheren valt er ook nog eens prachtig pak sneeuw. Wat een cadeautje en wat een unieke belevenis. De ene dag bouwen we nog een zandkasteel op het strand bij Zoutelande en de volgende dag gewoon een sneeuwpopje in Vlissingen!

Natuurlijk bezoeken we niet alleen maar het strand. Benieuwd naar dé plekjes met kinderen op Walcheren?

“Mini roadtrip op Walcheren” verder lezen

Bewonderingswaardig aanpassingsvermogen van kinderen

Ik wil even een ode schrijven aan het bewonderingswaardig aanpassingsvermogen van kinderen.

Het nieuws staat vol met uitdagingen voor ouders in verband met de huidige situatie. Er wordt echter (bijna) geen woord gerept over wat er allemaal in de hoofdjes van (jonge) kinderen om gaat. Ze mogen ineens niet meer wat ze altijd deden en moeten ook nog eens thuis vaak stil zijn, omdat papa en mama telefoneren, geconcentreerd moeten werken of omdat aandacht geven gewoon even niet uitkomt.

“Bewonderingswaardig aanpassingsvermogen van kinderen” verder lezen

Wintertip: Vogeltaart maken, welke maak jij!?

Vogeltaart

Zoek je een leuk activiteit op een regenachtige dag met de mogelijkheden die we momenteel hebben? Check dan deze wintertip: vogeltaart maken!

Je hebt er vrij weinig voor nodig en het is ook best eenvoudig. Het leukste is het met een leuke siliconenvorm. Die kun je hier namelijk ideaal voor gebruiken. Wij maakten onlangs een heus Vogelkasteel. Benieuwd hoe? Lees dan zeker verder;

“Wintertip: Vogeltaart maken, welke maak jij!?” verder lezen