Tijd reizen op de Veluwe

tijd reizen

Wist je dat je op de Elspeetse Heide een wandelpad hebt waarbij je mammoeten ziet grazen en graafmachines aan het werk ziet? Je kunt echt tijd reizen op de Veluwe! Deze 4,5 kilometer lange wandelroute is voorzien van verschillende ‘tijdkijkers’ waarmee je terug in de tijd kunt kijken. Een leuke manier om kinderen te enthousiasmeren voor een wandeling, toch!?

“Tijd reizen op de Veluwe” verder lezen

Gender neutrale opvoeding de nieuwe standaard

genderneutrale opvoeding

Is gender neutrale opvoeding de nieuwe standaard? Indien je hier met ja op antwoord, is mijn wedervraag ‘is het een goede nieuwe standaard?’ Indien je hier met nee op antwoord, wordt mijn volgende vraag ‘waarom is dit niet de nieuwe standaard?’

Zoals met alle relatief nieuwe dingen zijn er voor- en tegenargumenten waarom je iets wel of niet aanneemt. Zo is dat met eigenlijk alles, dus ook met genderneutraliteit. Ik ben niet per definitie voor, maar ook zeker niet tegen. “Gender neutrale opvoeding de nieuwe standaard” verder lezen

Eerste tandje komt door

eerste tanden

Ken je dat? Slapeloze nachten. Een huilbaby. Ontzettend veel was. Zit je erdoor bijna met je handen in het haar? Snap ik! Dit zijn echter allemaal vrij bekende tekenen dat er iets staat te gebeuren. Bijvoorbeeld; het eerste tandje komt door. Of misschien is het toch een van die verschrikkelijke sprongetjes?

Wanneer kwam bij jullie uk het eerste tandje door?

“Eerste tandje komt door” verder lezen

Mijn baby slaat de lepel weg

zelluf doen!

Kennen jullie dat? Ergens tussen de vier en zes maanden start je voorzichtig met vaste voeding. Die eerste hapjes zijn erg lachwekkend; film of maak zeker voldoende foto’s van de gezichtsuitdrukkingen! Geloof mij, daar wil je graag nog eens naar terug kijken. Een paar maanden later is je baby uitgegroeid tot een mini-mensje mét een eigen willetje. Het resultaat hier? Mijn baby slaat de lepel weg, regelmatig.

Heeft iemand een tip om dit te voorkomen? “Mijn baby slaat de lepel weg” verder lezen