Blijf thuis en geniet van de kleine dingen

De huidige maatregelen tegen de Coronacrisis laten ons veel thuis zijn. De onbekendheid en onzekerheid die het virus met zich meebrengt is verschrikkelijk. Constant spookt alle informatie over Corona door je hoofd. Welke variant zal je krijgen?
Uiteraard hoop je dat je ‘slechts’ de milde variant onder de leden krijgt en duim je dat je het niet doorgeeft aan iemand anders die wel de ‘heftige’ variant beleefd.

Ondanks dit alles is het wel belangrijk niet té panisch te reageren. Wij proberen in deze bizarre tijd te genieten van de kleine dingen!

Kleine dingen, dingen waar we eerder niet zo bij stil stonden zijn nu ineens heel waardevol. Denk bijvoorbeeld aan samen knutselen, puzzelen of een (zelfgemaakt) ijsje eten in de zon.

Hoewel we het natuurlijk jammer vinden dat we met onze kleine wereldreiziger niet weg kunnen, niet op vakantie of niet even ergens een terrasje pakken. We kunnen er niets aan veranderen. Bij de pakken neerzitten is echter ook niet aan ons besteed.

Onze agenda is nagenoeg leeg, tijd voor elkaar krijgen we ervoor terug. Laten we daarvan genieten! Normaal blijven mensen maar rennen en vliegen, een soort innerlijke angst om je te vervelen. Een agenda vol met afspraken en verplichtingen. Terwijl je in deze bijzondere tijd juist kan genieten van het meest waardevolle; je eigen gezin.

Er komt heus een tijd dat de vakanties weer ingehaald kunnen worden. Laten we nu vooral gezond blijven, de kwetsbare mensen onder ons beschermen en genieten van kleine dingen.

Komen de muren op je af? Geniet dan van het prachtige weer buiten. Het lente zonnetje laat zich niet voor niets zien. Poot bijvoorbeeld samen met je kind een aardbeienplant en verzorg deze. Bak koekjes om deze lekker buiten op te kunnen eten. Geef je kind een kwast en een bakje water en laat hem of haar de schutting verven. Er is genoeg te bedenken, ook op eigen grond.

Er zijn zo ontzettend veel kleine dingen waar we nu éxtra van kunnen genieten. Deze kleine dingen betekenen heel voor voor je kind, in ieder geval voor Tess. Ze geniet! En wij dus ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *