Binnenzwembaden in Twente

Wat wij doen als het buiten regent? Van alles. We spelen binnen spelletjes, Tess is bijvoorbeeld gek op Dikkie Dik kwartet. Creatief bezig zijn met klei of kettingen maken van kralen. Soppen met verf of hutten bouwen onder de tafel. Je kunt het zo gek niet bedenken! Maar… Als de muren op ons afkomen en we willen er graag uit? Dan gaan we lekker naar een van de binnenzwembaden in Twente.

De vier meest bekende binnenzwembaden in Twente vind je hieronder, inclusief onze ervaring!

1. LACO Borne

Van het LACO in Borne heb ik een 10-badenkaart. Ideaal, want je gaat dan toch net wat sneller. Het zwembad is ook prettig, klein en daardoor erg overzichtelijk.

Naast het bad met draaikolk en stroomversnelling hebben ze in dit recreatiebad ook een glijbaantje voor de wat jongere kinderen. De grote glijbaan is apart te bereiken. Erg prettig is de kinderleuning, zodat je peuter zelf omhoog kan klimmen. De glijbaan zelf is ook geschikt om samen met je peuter vanaf te gaan. Tess proest het altijd uit van plezier. De glijbaan gaat niet zo snel en is daardoor heel goed te doen.

Het pierenbadje bij het restaurantje ligt vol met speelgoed, wat zorgt voor veel speelplezier. Blijf je wat langer dan kun je vanuit het restaurant het pierenbadje goed overzien. Geniet bijvoorbeeld van een (warm) kopje koffie terwijl jou peuter heerlijk speelt.

We zwemmen meestal maar een uur, daarna heeft Tess het al vrij snel koud. Dit zwembad is daar juist erg geschikt voor en daarom ook mijn favoriet.

2. Twentebad Hengelo

Het Twentebad heeft wat uitgebreidere openingstijden dan Borne, vandaar dat we ook hier regelmatig komen. Er is nu een verbouwing gaande (was ook wel nodig), maar daar merk je in het water eigenlijk niets van. De kleedruimtes zijn al geheel vernieuwd en het ziet er prachtig uit met voldoende ruime hokjes.

Het voordeel aan het Twentebad is het mooie grote pierenbad met verschillende kleine glijbaantjes en ander waterplezier. Het is een ideale – omheinde – plek waar de kindjes, met toezicht oog van een ouder, zichzelf kunnen vermaken.

Bij het Twentebad heb je ook nog twee grote glijbanen – beide ook geschikt om samen met je peuter af te gaan. Voorheen werden hier ook foto’s bij gemaakt die je naar jezelf kon sturen, een super leuk idee! Maar helaas ging dat best snel kapot. We hebben gelukkig nog een aantal fantastische foto’s  – van een heel erg blij gezicht tot een gezicht die net een plens water hapt!

Voor de oudere kinderen is bij dit zwembad overigens ook voldoende vermaak. Er zijn duikplanken, een klimwand, matten en nog veel meer.

Wil je wat langer zwemmen dan circa 1 uur, dan kan ik je dit zwembad van harte aanraden!

3. Subtropisch zwembad de Wilder

Heerlijke binnentemperatuur om het wat langer te kunnen vol houden. Ook erg geschikt met oudere kinderen! Tess is vooral fan van het golfslagbad.

4. Zwembad de Kolk

Het zwembad in Wierden is echt een peuterwalhalla. Maarliefst twee hele grote baden volledig beschikbaar voor de kleine mensen onder ons! Aanrader!

Eén antwoord op “Binnenzwembaden in Twente”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *