Ben jij tevreden met je lijf?

Body Positivity. Een hot item sinds Linda de Mol op haar eigen cover in bikini poseert. Ook al bestaat de hashtag al reeds langere tijd. Ben jij tevreden met je lijf?

Een goed punt; niet iedereen is hetzelfde en dat hoeft ook helemaal! Iedereen heeft een reden om eruit te zien zoals je eruit ziet. Maar kan iedereen wel positief zijn over zijn of haar eigen body? Betekent het ook dat je blij MOET zijn met je lijf?

Om met de deur in huis te vallen. Op dit moment ben ik niet blij met mijn lijf. Ik weet dat ik nog maar drie maanden geleden bevallen ben en dus nog een ‘postpartumbody’ heb, maar blij ben ik er niet mee. Trots ben ik er overigens wél op. Mijn lijf heeft ons twee kinderen geschonken. Mijn lijf heeft twee kinderen gevoed en geboren laten worden. Sterker nog mijn lijf voed nog steeds een kind. Natuurlijk weet ik dat dit alles consequenties met zich mee brengt en het lichaam veranderd.

‘Het geeft niet dat je er anders uit ziet’

Als ik hierover begin tegen mijn naasten dan krijg ik vooral te horen dat ik niet te snel moet willen. Goh, zouden ze me kennen? Of dat ik juist trots moet zijn op mijn lijf (dat ben ik!!).

Ook eentje die regelmatig voorbij komt; het geeft toch niets dat je er nu anders uitziet?
Voor mij wel, ik baal van de kilo’s die nog blijven hangen… Ben jij tevreden met je lijf?

Ik ben niet meer de vrouw die ik kende

Na de geboorte van Tess was ik lichter dan daarvoor. De combinatie borstvoeding, werken en sporten (en ook wel een beetje stress) hielp enorm en de kilo’s vlogen er – gelijk vanaf het begin – super snel af.  Nu na de tweede ben ik niet meer zo slank als ik altijd was. Ik zie er – alweer – helemaal anders uit. Voor mijn gevoel ben ik momenteel niet meer de vrouw die ik al mijn hele leven kende. Hoewel ik net zoveel aankwam in de zwangerschap als bij Tess, blijven nu de kilo’s langer hangen.

Zie je de kilo’s eraf vliegen? 😉

In de eerste maand na Mia waren de eerste 10 kilo’s er al snel af. Maar sindsdien… Stabiel en voor mijn doen nog minstens 10 kg teveel.

Het punt dat ik wil maken, je kan wel trots zijn op je lijf, maar je hoeft er niet blij mee te zijn. Body positivity of niet, ik wil graag mijn slankere lijf terug! Met name mijn bovenbenen en heupen vind ik afschuwelijk en verberg ik het liefste onder (meerdere) lagen kleding.

Nooit zwanger willen zijn?

Dit wil natuurlijk niet betekenen dat ik nooit zwanger had willen zijn! Die ervaringen had ik nooit willen missen. Ik vind het moeilijk om dat hoofdstuk af te sluiten. Ik zou ook nooit mijn lijf willen ruilen voor een leven zonder Tess en Mia! Maar dat betekent niet dat ik niet aan mezelf werk.

Nu tijdens borstvoeding geven, werken en sporten ben ik ook begonnen met een dieet. Een dieet van foodsisters. Sinds een week eet ik (bijna) geen suiker meer en mijn koolhydrateninname is ook drastisch verlaagd. En het bevalt me! Ik eet tussen de middag niet meer met tegenzin boterhammen ‘omdat ik honger heb’. Nee, ik kijk juist uit naar de lunch met een heerlijk vullende salade!

     

Langzamerhand word ik weer vriendjes met de weegschaal én met mijn eigen lijf! Nog (minstens) 6 kg te gaan. En ja, dit betekent echt dat ik in twee weken tijd vier kilo ben afgevallen!

Eén antwoord op “Ben jij tevreden met je lijf?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *