Belevingspad Hoogersmilde

Oké, het ligt niet helemaal naast de deur voor ons. Maar! Ben je toevallig in Drenthe dan is dit echt een aanrader. Samen met vrienden, die op de camping staan in Drenthe, laten we ons verrassen én een verrassing was het zeker! Het belevingspad is een wandeltocht van ca. 2,5 km met verschillende objecten onderweg, lees snel verder als je benieuwd bent wat we zoal tegen kwamen!

We navigeren ons naar P2 en parkeren de auto. P2 bevindt zich bij de entree van camping de Reeënwissel. We lopen richting de ingang en al snel spotten we de eerste bordjes van het belevingspad.

Voordat we de wandelroute van ca. 2,5 km beginnen gaan we eerst wat lunchen in het restaurantje van de camping. Ernaast zit een leuke speeltuin met klauterbos en onze kinderen vermaken zich hier al prima!

Het is vanaf de horeca een kleine 300 meter lopen naar het pad, de route wordt aangegeven met kleine paaltjes met een bruin pijltje. Vanaf een grindpaadje moet je in het bos linksaf slaan – hier liepen wij bijna te ver, dus let even goed op.

Iets verder op in het bos zien we het eerste object al! De twee peuters, Christan is net zo oud als Tess, rennen er naar toe. Er ligt een heus vliegtuig in het bos, met parachutist erboven. Het lijkt wel of hij hier een noodlanding heeft gemaakt. Helemaal te gek is dat je op en in het vliegtuigje – volgens de bordjes een spitfire – spelen kan. Om beurten zijn dochterlief en Christan piloot en als je het mij vraagt vliegen ze in gedachten de hele wereld over.

Als er even gespeeld is vervolgen we de route. Er is vast nog meer te beleven!

De route volgen is trouwens vrij eenvoudig. Overal staat rode paaltjes met belevingspad. Als je dit paaltje altijd aan je rechterhand houd kun je niet verkeerd lopen.

Al snel komen we bij een slangenkuil, onze peuters vinden dit niet interessant genoeg en rennen snel door naar de volgende. Wij blijven nog even staan, het leuke aan de objecten is namelijk dat er een informatiebord bij staat. Zo kunnen de (jonge) kinderen lekker spelen en kunnen oudere kinderen en ouders gelijk wat bijleren. Er staat interessante informatie op de borden, dus lees ze als je zin hebt.

Als wij aankomen bij de volgende beleving zijn Tess en Christan druk aan het klauteren over grote stronken. Vol trots zijn ze als ze het parcours helemaal zelfstandig hebben afgelegd.

We gaan linksaf en komen bij de officiële ingang van het belevingspad. Hier bevindt zich ook P1 en er is plek voor ca. 8 auto’s.
Als we de route verder aflopen komen we nog meer belevenissen tegen. Denk hierbij aan een sporenpad, herken jij alle sporen? Er is ook een waterpomp, waar een picknicktafel bij staat. Een heerlijke plek voor een warme zomerdag. Helaas is het weer bij ons niet heel tof en blijven we er niet te lang hangen.

We lopen een stukje verder en kijken onze ogen uit. Het ene moment lopen we door een gemengd eiken-dennenbos en als we met onze ogen knipperen lopen we plotseling over een bloeiende paarse heide. Prikkel je zintuigen en kijk je ogen uit. Ook hier hebben ze weer een leuke activiteit geplaatst, een keienpad met grote en kleine keien. Met het tongetje uit de mond klimmen en klauteren we over de keien naar het einde.

 

 

 

 

 

Iets verderop slaan we een smal paadje in en zien een huisje op ‘poten’. Vanuit het huisje heb je een mooi uitzicht over de heide. Hier staan trouwens ook de antwoorden van het sporenpad, wij mogen nog even oefenen met het herkennen van de sporen en hadden er maar een paar goed. Oeps!

De kinderen vinden het leuk om de pijlen te zoeken en daarmee te bepalen welke kant we op moeten. Gelukkig staan ze wel steeds te wachten om ons de weg te wijzen en verliezen we hen niet uit het oog. De route is alweer bijna ten einde, maar er staat ons nog een klimsessie te wachten. Links van ons liggen allemaal bomen en er is een trap van gemaakt. Met wat hulp komt iedereen boven. Volgens het bordje heeft hier ooit een televisietoren gestaan – de betonpoeren zitten nog in de grond. Indrukwekkend groot.

Even later lopen we weer langs het vliegtuig. Nog even een sanitaire stop en dan beginnen we aan de terugreis. Heerlijk genoten van het buiten zijn! En een leuke bijkomstigheid; het parkeren én de route zijn gratis.

Eén antwoord op “Belevingspad Hoogersmilde”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *