Belevenispad bij Schaapskooi Stroothuizen

Vlakbij Denekamp vind je onder andere een Belevenispad bij Schaapskooi Stroothuizen en een kleine speeltuin. Ik heb eens gelezen dat je via het belevenispad ook dichter bij de schapen komen, leuk om eens uit te testen.

Op één van de georganiseerde lammetjesdagen besluiten wij deze schattige diertjes van dichtbij te bekijken. We zijn er vrij vroeg, maar verdwalen…

We rijden op tijd richting Denekamp, de kleine madam slaapt tussen de middag nog dus hebben een relatief strakke planning. Als één van de eersten komen we aan en parkeren de auto in een weiland. De parkeerplaats is nu afgezet voor fietsers. Ze verwachten veel bezoek. Achter de schaapskooi staan wat kraampjes waar je spulletjes kunt kopen.

Allereerst lopen we naar de speeltuin. Een schommel, twee hoge glijbanen en een wipkip. Nu het nog zo rustig is kunnen ze heerlijk even spelen.

Speeltuin Schaapskooi

Schaapjes tellen

Als de dames alles hebben uitgeprobeerd in de speeltuin besluiten we een kijkje te nemen in de schaapskooi. Er staan verschillende schapen en lammetjes. Door de hekjes kijken we ernaar. We blijven niet zo lang, want het is niet zo groot en er zijn niet zoveel lammetjes.

De dames beginnen wat trek te krijgen. We hebben fruit bij ons, maar er wordt ook krentenwegge en koffie verkocht. In een poging wat te kopen blijkt dat je alleen met contant geld kunt afrekenen, dat hebben we niet bij ons dus wij houden het toch maar bij ons fruitje. Wil je wat koffie kopen, neem dan vooral even wat contant geld mee!

Lammetjes Stroothuizen

Verdwalen tijdens het belevenispad

Wanneer we in de richting van de auto lopen spotten we rechts van ons het bordje met ‘belevenispad’. We hebben nog wel zin om even wat te doen en stappen het hekje door. Al snel komen we verschillende voorwerpen tegen in de bomen. Na een stukje bos komen we in een weiland uit. Het is niet heel duidelijk welke kant we precies op moeten, maar iets verder op is een houten bruggetje dus we lopen daar maar heen.

Belevenispad Denekamp

Een goede beslissing. Via het bruggetje komen we verschillende klaphekken met pijltjes tegen. Als het wet laatste klaphek doorlopen staat we in een groot weiland. Waar moeten we nu heen? Vanaf hier staat er geen pijltjes meer, moeten we links of rechts? Even staan we vertwijfeld om ons heen te kijken. Aan onze rechterkant zien we schapen. De zon begint aardig op te warmen. We wandelen uiteindelijk maar richting de schapen, wellicht vinden we dan nog weer het pad.

schapenweiland

Op de waterkar drinken we even wat water, we kijken om ons heen. In de verte zien we de schaapskooi, maar er is geen spoor van het belevenispad te ontdekken. We zijn verdwaald. Mia begint wat huilerig te worden, bijna tijd voor haar bedtijd. We geven het op; door het weiland, over alle schapenpoepjes lopen we terug naar de schaapskooi.

Wie heeft dit belevenispad al eens gelopen? Hoe lang is deze oorspronkelijk en waar gaat deze precies langs? We gaan graag nog eens terug om hem opnieuw uit te proberen.

Ben je ook hier geweest en wil je meer ontdekken in deze omgeving, check dan vooral één van onderstaande opties;

Eén antwoord op “Belevenispad bij Schaapskooi Stroothuizen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *