Beleef Wildlands met kinderen

Beleef Wildlands met kinderen. Volg de routes en loop over verschillende werelddelen! Let goed op, want her en der zijn ook echte avonturen paden verstopt; extra leuk met kids natuurlijk. Meer weten over deze wereldreis in één dag? Lees dan snel verder!

We worden vanuit de parkeerplaats via een soort achteringang naar binnen geleidt. Wanneer je al een kaartje en tijd besproken hebt mag je via deze artiesteningang. Ook via hier kom je op het enorme plein bij de entree.

entree wildlands

Wildlands is een vrij groot park en bestaat uit drie gedeeltes: Jungola, Serenga en Nortica. We besluiten achteraan te beginnen, maar wanneer we bij Jungola aankomen staat er een medewerker voor de deuren. Even twijfelen we; is deze nog niet open? We kijken hem vragend aan… Wanneer we geen reactie krijgen proberen we toch de enorme deuren te openen.

De reis door de jungle

De deur opent en dan begint onze wereldreis echt! We stappen een compleet andere wereld in. In de vlindertuin kijken we onze ogen uit, je kan zelfs achter de vissen langs lopen waardoor het gelijk een heel avontuur is voor onze kleuter.

jungola wildlands

Wanneer je de vlindertempel uit loopt, kom je al snel bij het olifantenverblijf. In het voorjaar van 2021 is een baby olifantje geboren. Té schattig! Een leuke activiteit met mooi zicht op het olifantenverblijf is de vlottenoversteek. Tess kreeg er geen genoeg van om heen en weer te varen.

vlottenoversteek

Dan wordt het ietwat spannend, de route loopt verder via een grote legertent. wat zullen we daar zien?

We komen uit in de jungle, eerst tussen de apen. Wat een geluk dat net één van de apen even blijft hangen om wat te eten en rond te kijken. Heel dichtbij kunnen we komen!

Wildlands aap

Al snel spot Tess de bootjes, ze trekt aan mijn mouw. We moeten sneller lopen, ze wil ook varen! Doordat we als eerste naar de Jungola waren gelopen is het hier erg rustig nog. We kunnen gelijk doorlopen en stappen in het bootje de Rimbula River op. Wanneer we bij een grot aankomen en een griezelig muziekje te horen krijgen grijpt Tess me vast. Het is toch een beetje spannend. Twee tellen later moet ze er zelf wel een beetje om lachen, zo eng is het helemaal niet…

Rimbula River

Varend langs de olifanten

Na het varen nemen we even plaats op het terras voor een kopje koffie. Tess heeft echter geen geduld, ze heeft de Jungle Trail gevonden. Deze route over touwbruggen en netten loopt in een rondje dus kinderen kunnen deze eventueel ook zonder ouderbegeleiding lopen. In de tussentijd speelt Mia in het speeltuintje naast het terras. Een perfecte plek, zodat ook ouders even kunnen ontspannen.

Jungle trial wildlands

stapstenen wildlands

Zweten in de woestijn

Wanneer we weer verder lopen komen we uit op het entree plein en wandelen naar het volgende gebied; Serenga. Deze start met een kinderboerderij waar we even de geitjes aaien. Het leuke aan dit gebied is dat er veel speeltuinen zijn. Regelmatig kan Tess even over een speeltoestel klimmen of van één van de vele glijbanen glijden.

Serenga

Via een brug langs kamelen en leeuwen, wandelen we naar de safari. De rij is enorm (bij het einde van de hekken) en het wachten duurt best wel lang. Het rondje zelf is prima, niet heel spectaculair maar wel leuk om even mee te pakken. De chauffeuse bracht het heel leuk en Tess vindt vooral het rijden door het water ‘vet cool’. Heb je geen zin om te wachten? Het is ook niet heel erg om over te slaan als je kinderen er niet om staan te springen 😉

Safari wildlands

Via de bavianen wandelen we naar een ontspoorde, oude trein. Dit is één van Tess haar favorieten (het bootje varen staat stipt op één overigens). Via de ramen heb je een mooi uitzicht op de woestijn. Als je geluk hebt eten de kamelen zelfs wat van het hooi dat aan de trein bevestigd is.

Pinguïns spotten op de Noordpool

Via een sluipweggetje komen we plotseling aan in Nortica. We spotten een paar pinguïns, maar Tess heeft geen interesse meer voor de dieren. Ze ziet een grote buis en is benieuwd wat dat precies is. Het blijkt een glijbaan te zijn. Via de glijbaan kom je onder de grond in een ruimte met glazen waarmee je onderwater kan kijken. Het is een beetje ingericht als een duikboot.

glijbaan Nortica

We wandelen hier eventjes rond terwijl Tess de trap opklimt en naar beneden glijdt. Dan is het energieniveau zo laag dat we besluiten naar de auto te wandelen. Via de zeeleeuwen lopen we terug naar het centrale plein. Eenmaal daar is Tess helemaal verbaasd: “Mama, wat leuk hé! We zijn nog niet eerder in twee dierentuinen op één dag geweest!”

Nog lang niet alles gezien

Net als op een échte wereldreis is de tijd die je hebt altijd te kort. We hebben veel gezien en gedaan maar bijvoorbeeld de Artic 1 expeditie en alle andere theatershows overgeslagen. Wist je dat ze zelfs een achtbaan hebben?

Ik zou Wildlands niet een traditionele dierentuin noemen. Ze hebben zeker veel dieren, maar is helemaal ingericht op de belevenis eromheen. Je waant je écht in dat land en er is middels diverse paden veel interactie.

jungle trial

Heb je Wildlands bezocht en ben je langer dan één dag hier in de omgeving? Bezoek dan zeker ook het boomkroonpad en natuurlijk de hunebedden!

2 antwoorden op “Beleef Wildlands met kinderen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *