Avontuurlijk Kindernatuurpad ’t Hertenpad in Baak

Wist je dat in de achterhoek een leuk uitdagend pad te vinden is? Een avontuurlijk Kindernatuurpad ’t Hertenpad in Baak om precies te zijn.

De wandelroute loopt in een soort acht-vorm en is 2,5 km lang met verschillende leuke hindernissen onderweg! Zouden ze hier, zoals de naam doet vermoeden, ook echte herten houden?

Samen met een vriendinnetje van Tess en haar moeder spreken we af bij het Wapen van Baak. Ook in Coronatijden kun je op zaterdag en zondag tussen 12.00 en 17.00 een rugzakje afhalen voor het Hertenpad met opdrachten, een spiegel, insectenportje en gekleurde steentjes. Neem er dan gelijk een lekkere koffie-to-go bij!

Het Wapen van Baak

Start van ’t Hertenpad

De start is vlakbij het Wapen van Baak, maar voor ons was het eventjes zoeken. We steken de straat over vanuit de parkeerplaats naast het Wapen van Baak en wandelen om de kerk. Aan de andere kant van de kerk bevindt zich de ‘Singelwal’ waar ook gelijk het beginbord staat van de route.

Kindernatuurpad Hertenpad

We volgen de paaltjes met hertjes en komen zo bij de eerste opdracht van de route. Vol goede moed klimt dochterlief de boomstam omhoog tot ze moet overstappen op de volgende balk. Ze houdt zich angstvallig vast aan het paaltje. Vol twijfeling blijft ze staan. Het lukt haar niet alleen en vraagt mij te helpen. Ik geef haar één hand. Als een dramatisch speenvarkentje stapt ze voorzichtig naar het volgende paaltje. Samen klimmen we de hindernis verder. Check! Deze hebben we in de pocket.

Eerste hindernis Baak

Veel klim- en klauterplezier

Voorzichtig steken we de Vordenseweg over en al gauw komen we de volgende hindernissen tegen. Een klimrek, kabelbaan en zelfs een blotevoetenpad. Mét pomp om naderhand de voeten onder te wassen.

Klautertoestel Hertenpad

Wanneer we alles hebben uitgeprobeerd steken we het bruggetje achter de kabelbaan over en wandelen een rondje met nog meer klim- en klautertoestellen. De hindernissen met twee touwen boven elkaar durven beide dames. Emma zegt trots “deze hebben wij op school ook, deze kan ik”. Ook wel fijn, even geen bange speenvarkentjes op de route. 😉

Touwparcours Hertenpad

Lunchtijd!

We komen aan bij de hangbrug, deze hebben we op foto’s gezien. Beide dames hebben zich hier erg op verheugd. Tess klimt er snel op en zegt; “ik ga lekker wiebelen!” Dat heeft Emma liever niet en na wat (angst)kreten wandelen ze samen voorzichtig over de wiebelbrug.

Hangbrug Hertenpad

Aan de andere kant van het water staan meerdere bankjes. We nemen plaats en halen onze lunch tevoorschijn; lekkere broodjes, een thermoskan met thee en wat fruit. De beide dames zijn hongerig geworden en eten snel alles op. Wanneer wij aangeven dat ze nog wel even mogen spelen rennen ze over de wiebelbrug naar de kabelbaan aan de andere kant van het water.

Vanaf het bankje kunnen we ze goed in de gaten houden en kletsen we onder het genot van een kop thee even gezellig bij. Dit avontuurlijk Kindernatuurpad ’t Hertenpad in Baak, Achterhoek is zeker een aanrader!

“Zijn hier ook echte herten, mama?”

Wanneer de thee op is en de dames uitgespeeld vervolgen we de route. We gaan een normaal bruggetje over en slaan linksaf. Al snel komen we langs een hertenkamp met echte herten.  De beesten zijn vrij tam en komen erg dichtbij.

Hertenpad Achterhoek

Eén van de herten kunnen we zelfs bijna aanraken. Dat ruiken we overigens ook, getsie wat een stinkerd was dat!

Als de stank ons teveel wordt lopen we verder. We steken de Vordenseweg weer over en wandelen we terug naar de auto.

Bewegwijzering hertenpad

Volg de kleine witte hertjes op gele achtergrond voor de route ^

Wat is er nog meer in de Achterhoek?

Combineer een bezoek aan dit avontuurlijk Kindernatuurpad ’t Hertenpad in Baak eens met een bezoek aan Bronkhorst, het kleinste stadje van Nederland. Zo leuk om eventjes doorheen te struinen. Of ga bij Bronkhorst met het pontje over de IJssel naar Brummen, zeker een hit met kids!

Meer wandeltips in de Achterhoek? Kijk dan eens onder Gelderse uitjes. Bijvoorbeeld dit avonturenpad of een gaaf kabouterpad!

Eén antwoord op “Avontuurlijk Kindernatuurpad ’t Hertenpad in Baak”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *