Autopuzzeltocht Twente Route

Op zoek naar een coronaproof uitje, maar wil je wel eens wat anders dan wandelen? Verdiep je dan eens in een puzzeltocht met de auto, bijvoorbeeld de autopuzzeltocht Twente Route. Volg de routebeschrijving, puzzel erop los met de vragen en kijk je ogen uit.

Met de auto kom je toch weer op andere plekjes dan lopend. Geen excuses dat het niet kan met kinderen; aan de kinderen wordt namelijk ook gedacht! Zij zullen zich zeker vermaken met bijvoorbeeld de meegeleverde autobingo. Wie heeft het snelste een volle kaart?

De datum voor de oud-en-nieuw rit van de Mini Seven Club staat vast. Hoewel we niet samen kunnen komen, kunnen we natuurlijk wel een route rijden. De Mini Seven Club heeft leden door heel Nederland, een route vanaf één locatie laten starten is dus niet mogelijk.
Zo komen wij in aanraking met autopuzzeltocht.nl. Vanuit iedere provincie in Nederland start er wel één of meerdere puzzeltochten. Eenvoudig via de website aan te schaffen en dan op een eigen gekozen moment te rijden. Ervaring is helemaal niet nodig!

Bolletje-pijltje

Wij schaffen de Twente route aan en rijden naar het startpunt van de route in het pittoreske Ootmarsum. Het begin is eventjes in komen, hoe nauwkeurig zijn de afstanden? Hoe werkt het bolletje-pijltje precies? Maar het is heel eenvoudig. De punten zijn heel helder en gedetailleerd uitgebeeld, zelfs alle opvallende verkeersborden komen erop terug. Fout rijden kan bijna niet.

Autobingo en puzzelen

Onze kleuter zit achterin de auto met een kopie van de autobingo; een A4 met foto’s van punten onderweg. Je kan denken aan een opvallend hek, bijzondere gevel, watermolen, monument, etc.

Heb je oudere kinderen? Er worden ook puzzels en vragen voor onderweg meegeleverd. Deze vragen kunnen vanuit de auto beantwoord worden. In de route wordt aangegeven welke vraag wanneer beantwoord kan worden. Het antwoord op de vraag kan dan in dat stukje route teruggevonden worden. Bijvoorbeeld wat staat er op het huis met huisnummer 1? Of langs wat voor molen rijd je?

Leuke binnendoor weggetjes

Laat je verrassen door de wegen. Toer over de heerlijke slingerende paadjes. Je komt veelal over binnendoor wegen waar je met navigatie niet zomaar komt. Ervaar je regio op een andere manier.

Nog een bijkomend voordeel; je kunt veel meer kunt plekken bekijken dan wandelend. Stop eens een keer wat vaker onderweg. Wandel een klein stukje als je een leuke plek tegen kom. Bezichtig de watertoren. Picknick lekker onderweg of koop ergens een koffie to go. Je kunt de tijd die je onderweg bent zo lang maken als je zelf wilt. Dat is in mijn ogen juist het ideale aan een dergelijke rit.

Wanneer ga jij? Check autopuzzeltocht.nl voor meer informatie én alle locaties waar een route beschikbaar is!

Nieuwsgierig geworden naar wat er allemaal te doen is in Twente?

Eén antwoord op “Autopuzzeltocht Twente Route”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *