Attractiepark De Waarbeek met kleuter

Attractiepark De Waarbeek in Hengelo is een familiepretpark met veel nostalgische attracties. Van anderen hoor ik dat er vrij weinig veranderd is. Ikzelf ben er denk ik voor het laatste geweest toen ik ongeveer 12 jaar oud was, een hele poos geleden dus. Tijd om Attractiepark De Waarbeek met kleuter, onze kleuter wel te verstaan te ontdekken!

Ben jij net als ik reuze benieuwd naar hoe het er nu uit ziet? Lees dan snel verder over onze ervaring – inclusief foto’s!

We reserveren (dat is in de huidige tijd verplicht!) en rijden dan naar het park toe. Het is gelukkig vlakbij dus Tess hoeft niet te lang in spanning in de auto te zitten. De auto wordt geparkeerd op P2, deze parkeerplaats bevindt zich recht tegenover de ingang – let op! De straat is vrij druk om over te steken.

Bij de entree kopen we nog een parkeermuntje voor €4,95 en dan stappen we terug in de tijd. De attracties stammen inderdaad nog van vele jaren geleden, het ziet er een beetje vergaan uit maar Tess vindt het helemaal geweldig…  En daar gaat het uiteindelijk toch om?

‘De rodelbaan is ook kikken’

We volgen de wandelroute vanaf de kassa naar het park en komen als eerste uit bij de rodelbaan. ‘Deze doen we straks, eerst de draaimolen zoeken’ aldus Tess.
We hebben Tess uitgelegd dat we naar De Waarbeek gaan en dat het eigenlijk een grote kermis is met verschillende attracties, zoals botsauto’s, een draaimolen, zweefmolen, pompoentjes, maar ook waterfietsen, eendencarrousel en nog veel meer. Zo heeft ze in haar hoofd gehaald dat ze eerst in een draaimolen wil…

Voor ieder wat wils

Het eerste ritje door Tess bij De Waarbeek wordt dus gereden in de draaimolen, daarna hup door naar het eendencarrousel. Met name de waterattracties hebben de aandacht van Tess. Na de eendencarrousel vliegt ze door naar de kano’s. Het is nog relatief rustig dus Tess maakt meerdere tochtjes door het riviertje in een klein indianenbootje.

Dan valt haar oog op een attractie met emmertjes. J. moet eraan geloven om samen met madam in dit kleine reuzenrad te stappen (de bakjes zijn in de vorm van emmertjes). Niet lang daarna gaan Tess en ik naar het Wilde Westen voor een treinreis – op snelheid – door een goudmijn;

Waaghals

De attracties speciaal voor kleinere kinderen vindt Tess nog erg leuk, maar ook de attracties gericht op de oudere kinderen hebben haar interesse te pakken. De stoeltjes over het water is eigenlijk 6+, maar Tess wil het graag proberen. Na uitgelegd te hebben dat ze er ondertussen niet uit kan en eventjes te hebben gekeken hoe de attractie precies gaat stapt ze met een glimlach van oor tot oor in het stoeltje.

Het stoeltje maakt twee tochtjes over het water en naderhand? Ze wil het liefste nog een keer…

Als we veel attracties al hebben gehad gaan we in het midden van het park zitten bij een grote zandbak voorzien van kleine glijbaantjes en een heus piratenschip. Tess maakt al snel vriendjes en speelt er lekker op los. Ondertussen voed ik Mia en genieten we van een kopje thee/koffie aan de picknicktafels in de schaduw.

All-in formule

De entreeprijs via de website is €14,50 per persoon, maar online zijn regelmatig acties te vinden. Persoonlijk vind ik de entreeprijs wat aan de ruime kant. De meeste attracties zijn zelfbediening en de attracties zijn deels nog hetzelfde als meer dan 15 jaren geleden (best gedateerd dus 😉 ).

Gelukkig komt de all-in formule ten goede van de entreeprijs. Patatjes, frikandel, kroket of kaassoufflé, witte bolletjes met ham of kaas, een (groente)soepje, perenijsje en ranja/koffie/thee zit bij de prijs inbegrepen – onbeperkt te pakken (idem d.m.v. zelfbediening).

Als we alle attracties bijna hebben gehad en een lunch genuttigd hebben, besluiten we ons bezoek met een ritje in de rodelbaan.

Meer informatie

Heb je kinderen met een leeftijd tot circa 10 jaar dan is deze gezellige kermis leuk om eens te bezoeken. Het park is zeker niet voor adrenalinezoekers, maar voor het ouderwetse kermisgevoel met veel lachen, zweven en varen 😉

Mijn advies is wel om eerst het internet af te struinen voor een leuke actie en niet de officiële entreeprijs te betalen.

Een attractiepark die wij vele malen leuker vonden is de Julianatoren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *