Aquadrome zwembad in Enschede

De zwembaden zijn weer open! Tijd om een voor onze dames nieuw zwembad te ontdekken. Op het programma staat Aquadrome zwembad in Enschede. Een bad waar ik meer dan 10 jaren geleden regelmatig kwam, maar is de afgelopen jaren niet heel positief meer in het nieuws is geweest.

Lees snel onze ervaring;

We parkeren de auto op de grote, gratis, parkeerplaats vlakbij de ingang. Onze entreekaarten, aangeschaft via de website, houden we op de telefoon bij de hand. De QR code op het entreebewijs kun je zelf scannen bij de poortjes links van de kassa. Daarna kom je bij de kleedruimten. De kleedruimten zijn sinds 10 jaren geleden niets veranderd. Het oogt ook een beetje verouderd, maar nog wel schoon.

In één van de gezinshokjes kleden we ons om, hangen de kleding aan een hanger op de daarvoor bedoelde plek. De tas hangen we even aan een haakje en stappen onder de douche.

wildwaterbaan

Tess kan niet wachten om het water in te gaan, de palmbomen aankleding zien er erg aanlokkelijk uit.

Badderen in het peuterbad

We lopen eerst verder naar achter, vanaf de douches linksaf. Aan onze rechterhand is een soort glijbaan, maar dan meer als wildwaterbaan. We lopen langs de horeca, naar een peutergedeelte. Het peuterbad is geheel omheind, mocht je de kleinste uit het oog verliezen dan kunnen ze niet zomaar het diepe bad in lopen. 

peuterbad Enschede

Het ondiepe bad is vrij ruim, met onder andere een leuk glijbaantje, paddenstoel, clown met water en een gave slang. Terwijl Mia hier met papa vermaakt, lopen Tess en ik naar het andere bad.

Wildwaterbaan en glijbanen

In haar linke ooghoek spot ze de glijbanen. Dat moeten we eerst uitproberen! We lopen de trap op en dan moet ze kiezen: de donkere of de lichte. Na wat innerlijke afwegingen besluit ze dat we eerst van de donkere afgaan, maar dan wel bij mij op schoot. Ik voel de spanning van Tess. Ze heeft er zin in, maar vindt het in het donker ook wel een beetje eng. Als het groen is glijden we naar beneden. De spanning glijdt van haar af. Eenmaal beneden wil ze gelijk nog een keer.

Na een aantal keren glijden halen we papa en Mia op en gaan het diepe bad in. Al met al zwemmen we ongeveer een uurtje of twee. Dan heeft Mia het wel gehad, ze is moe en wil graag eten en naar bed.

plons enschede

Tess en papa gaan nog een keertje samen van de wildwaterbaan, om vervolgens af te sluiten onder de douche.

We concluderen dat het bad zeker wel een aanrader is en dat de verhalen van een aantal jaren geleden helemaal van tafel zijn. Het bad is schoon en erg leuk met kinderen.

Naar onze mening vinden we het bad wel vergelijkbaar met de Wilder of het heerlijk warme bad net over de grens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *