Als een prinses op St Michaels Mount

We vertellen Tess dat we naar een kasteel gaan. Tess haar ogen beginnen te schitteren; ‘dan ben ik een echte prinses, hé mama!’ Euh slik… Tja, wat zeg je dan als je haar juist niet wil opvoeden als ‘prinses’? Je doet er niets tegen… We lopen dus rond als een prinses op St Michaels Mount!

Tess leeft gelijk op snel tempo, ze vliegt uit haar pyjama. Niet veel later propt ze haar boterham naar binnen. Ze kan niet wachten om te gaan!

Het is nog vloed als we in Marazion aankomen, de motregen maakt het wat onaangenaam om buiten  te zijn. Dat laatste komt ten goede van het aantal toeristen. Als we de auto hebben geparkeerd en naar de verste opstapplaats moeten lopen voor de boot naar het eiland komen we wel groepjes toeristen tegen, maar het valt nog mee.

St. Michael’s Mount is dus een eiland, met daarop de Engelse kopie (het kleinere broertje) van de Franse Mont Saint-Michel. Bij laag water verschijnt het ‘geheime’ wandelpad en bij hoog water is het per boot bereikbaar.

We kunnen droog in de bootjes zitten en voor 5 pond (2 pond per volwassene en 1 pond voor een peuter) vaart de schipper ons naar de rots.

Kasteeltuinen aan de voet van de rots

Helaas zijn de tuinen deze dag gesloten, maar gelukkig kunnen we wel in het kasteel terecht. Het kasteel staat op het bovenste puntje van het eiland en het is een behoorlijke klim over ongelijke traptreden en stenen.
De tuinen aan de voet van de rots zien er schilderachtig uit. Door de subtropische golfstroom groeien er onder andere Indiase gemberlelies, Zuid-Afrikaanse aloë’s en Mexicaanse agaven. Jammer dat het weer niet mee zit en dat de tuinen gesloten zijn. Bij mooier weer heb je hier meerdere prachtige plaatsen voor een picknick.

Als we bovenaan zijn aangekomen stuift Tess gelijk naar de kanonnen, er moet kruit in en al vlug schiet ze zogenaamd een zeilboot kapot. Daarna klimmen we nog een klein stukje verder naar de ingang van het kasteel. Tess krijgt een quiz, deze is nog een beetje te moeilijk, maar ze vindt het stickervel machtig interessant. In iedere kamer van het kasteel mag ze een sticker plakken op een plek die ze leuk vindt.

Cream Tea en overheerlijke scones

Het wordt wat drukker in het kasteel en we worden er wat kriegelig van. Snel lopen we door het kasteel en komen weer bij de kanonnen uit. Nog even spelen waarna we met een knorrende maag naar beneden lopen. Intussen is het weer opgeknapt en kan de jas uit. We bestellen een cream tea en genieten weer van de overheerlijke scones. Nog even wachten en dan is het eb, via het magische pad lopen we terug naar het vaste land.

 

 

 

 

Het lopen gaat niet zo snel Tess vindt de stenen mooi en alles moet van dichtbij bekeken worden. Ze is lekker op ontdekkingsreis. Als we allemaal weer in de auto zitten rijden we nog even door naar Mousehole. Een pittoresk vissersdorp met smalle straatjes. Meerdere toeristen hebben dit schattige plaatsje gevonden, we rijden er even doorheen en houden het dat voor gezien. Via een ijssalon rijden we terug naar de camping.

Check voor je bezoek de actuele openingstijden, deze zijn erg seizoensafhankelijk. Je kunt tickets kopen voor het kasteel, de tuin en ook een combinatieticket is mogelijk.

Meer weten over deze prachtige omgeving, scroll dan naar beneden bij dit artikel.

2 antwoorden op “Als een prinses op St Michaels Mount”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *