Afkoelen op Recreatiepark Het Lageveld

We hebben een heerlijke nazomer in het verschiet. Op een warme dag rijden we naar een recreatieplas, altijd een hit met kinderen! Een schepje en emmertje mee en dochterlief vermaakt zich geruime tijd. Heerlijk afkoelen op Recreatiepark Het Lageveld in Wierden. Benieuwd naar onze ervaring? Lees dan snel verder!

In een eerder blog is te lezen dat we geen geluk hadden met een speeltuin in Wierden, zie ook De Klimkuil. Hoog tijd dus om af te koelen en waar doe je dat anders dan bij een recreatieplas? Aangezien we toch al in Wierden zijn is de keuze snel gemaakt. We gaan naar Het Lageveld!

We parkeren de auto op de eerste parkeerplaats die we zien. In het hoogseizoen kost dit €5,- per auto. Daarna lopen we naar de plas. Al snel zien we aan onze rechterkant een peuterbadje en lopen in die richting. Het peuterbad bestaat uit twee badjes, beide in de vorm van een bloem. Op het heuveltje is ook een leuke waterspeelplek met sluizen en watermolentjes die lijken op lepels. Deze peuterspeelplek garandeert veel speelplezier!

Spelen met modder in de ‘kleutervijver’

Als na een tijdje Tess en haar vriendin bij ons komen, want; ‘we willen spelen in de modder‘… Besluiten we verder te kijken wat er allemaal nog meer te vinden is. Zo komen we al snel bij de ‘kleutervijver’. Door middel van een hek (waar je overheen kan lopen naar een eilandje in het midden van de recreatieplas) wordt deze vijver gescheiden van het diepe water. De vijver is momenteel ca. 40 cm diep en er is genoeg voor modder om mee te spelen.

Er is ook een veerbootje waarmee je naar het eerder genoemde eilandje kan, maar doordat de waterstand erg laag is ligt deze vast op de grond. Jammer!

Naast veel water, zand en modder is er ook een leuk speeltuintje. Je kunt hier onder andere glijden en er staan meerdere veertoestellen (wipkip). Het object waarmee je met zand kan spelen is dit keer favoriet van Tess. Niet perse om het spelen met zand, maar madam vindt het vooral leuk om hier op en in te klimmen.

Aan het einde van de middag kopen we een uitrijkaart bij het toiletgebouw. Moe, onder het zand en hongerig verlaten we deze plas.

Rustiger en overzichtelijker dan bijvoorbeeld het Hulsbeek

Als ik deze recreatieplas vergelijk met bijvoorbeeld het Hulsbeek, waar we regelmatig komen, is deze veel overzichtelijker. Het Lageveld is wat minder druk en dat maakt het een heel prettige locatie om naar toe te gaan met (kleine) kinderen. Hier komen we nog eens terug!

 

Eén antwoord op “Afkoelen op Recreatiepark Het Lageveld”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *