5 sinterklaas cadeautjes regel

Zijn jullie bekend met de 5 sinterklaas cadeautjes regel? Ik kende hem nog niet, een vriendin wees me erop en ik ben om! Wát ontzettend handig!

Als je je kind verrast met deze 5 items zit je gebakken én het is ook nog eens super makkelijk en naar ieders budget te organiseren!

1. Boek

Wij zijn helemaal fan van (voor)lezen, dus deze kan natuurlijk niet missen. Een leuk schoencadeautje en dat kan ook gewoon een tweedehands boek zijn die je van iemand hebt gekregen.

Boeken zijn leerzaam en ondersteunen de verdere ontwikkeling. Benieuwd naar de favoriete boeken van onze kleuter? Check dan deze top 10 boeken van Tess

2. Creatief

Iets creatiefs, daar kun je ook creatief over na denken. Stop bijvoorbeeld een kleurplaat in de schoen met een briefje van Piet waarop uitgelicht staat op welke manier de tekening ingekleurd/geverfd moet worden.

Of denk iets duurder en stop een kruidnoten-cookie-bakmix in de schoen.  Deze geeft sowieso garantie voor een gezellige (bak) middag!

3. Dragen

Deze valt stiekem ook deels onder de volgende categorie ‘functioneel’, maar zie ik daar wel los van. Kinderen slijten hun kleding (snel) en Tess krijgt dan ook ieder jaar wel (unicorn)sokken of een (prinsessen)pyjama in haar schoen.

Speelgoed krijgen ze in het hele jaar eigenlijk al super veel en het sinterklaasfeest gaat -in mijn ogen- niet alleen maar om speelgoed en snoepgoed. Dit ‘genre’ is dus zeker een aanrader en misschien ook wel leerzaam voor je kids… Zal een paar gave sokken een tegenvallend kado zijn?

4. Functioneel

Afgelopen weekend had Tess een elektrische tandenborstel in haar schoen. Blij dat ze ermee was! Het speelt natuurlijk ook mee dat er een prinses op de borstel staat. Iedere avond vraagt ze na het poetsen; “kijk mama, ik heb echt wel prinsessentanden!”
Een elektrische tandenborstel is natuurlijk vrij aan de prijs, maar we wilden die haar toch al geven. Het functionele cadeau kan natuurlijk ook iets voor school zijn; een drinkbeker, nieuwe schooltas, geodriehoek, koptelefoon/oordoppen, je kunt hier veel voor bedenken in verschillende prijsklassen.

En als laatste, maar beslist niet de minste;

5. Gewild

Alle kinderen zijn dol op een groot speelgoed boek en kunnen wel tig dingen aankruisen. Ik weet nog goed hoe leuk ik dat vroeger vond. Wij maken er dan ook een hele happening van. Eerst mag ze dingen aankruisen, daarna uitknippen en op een groot A3 papier plakken.  Wat een voorpret heeft ze hier al mee, prachtig om te zien!

Om te achterhalen welke van de circa 20 cadeaus op de geknutselde verlanglijst écht favoriet zijn mag Tess 3 stickers plakken bij het speelgoed dat ze het allerliefste wil. Daaruit kiezen we een cadeau – binnen ons budget – die dan in de zak van Sinterklaas gaat.

De overige cadeaus schrijven we op. Ideaal om deze cadeau ideeën te bewaren voor haar verjaardag volgend jaar! Dan heb je nog wat voor als vrienden vragen wat ze graag voor haar verjaardag zou willen.

Lastig te onthouden deze 5 kado-typen? Denk dan aan de eerste 7 letters van het alfabet;

(Sint)Aardigheidjes? Boek, Creatief, Dragen én Functioneel, Gewild.

Ik ben benieuwd, vinden jullie dit ook een fijne -toepasbare- toevoeging voor sinterklaaskado’s?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *