5 reis musthaves met baby

Toen Tess ter wereld kwam in 2016 waren we een beetje zoekende hoe je het beste kon reizen met een baby of met een jong kind. We reizen namelijk erg graag met de klassieke Mini (lees: zeer beperkte inpakruimte). Daarom deel ik hiermee 5 reis musthaves met baby voor compact inpakken!

Wij moeten voor onze hobby wel minimalistisch inpakken. Zo rollen wij onze kleding op, gebruiken we packing cubes en zorgen we ervoor dat we alleen inpakken wat we daadwerkelijk gaan gebruiken. Deze tips zijn ook ideaal voor als je per vliegtuig reist, ook dan heb je beperkte pakruimte!

We moesten echt even drie keer slikken toen we hoorden wat de meeste gezinnen meenamen op vakantie; dat gaat namelijk nóóit in een klassieke Mini passen! Je moet voor een kind nou eenmaal best veel meenemen, met name als je gaat kamperen. Denk aan een babybedje, kinderstoel, verschoningskussen, speelgoed, boxkleed en ga zo maar door.

Dat was het moment waarop we dachten ‘dat moet anders kunnen’. Hieronder dus onze 5 reis musthaves met baby. Reis je met het vliegtuig? Check dan zeker de website van Fotofabriek. Daar kun je onwijs leuke bagagelabels bedrukken! Deze kun je geheel naar eigen smaak ontwerpen. Maak ze vooral opvallend, zodat je snel je tas of koffer herkend op de bagageband. 

Fotofabriek

1. Vervanging voor het campingbedje

Het eerste item waar we iets anders voor zochten is het campingbedje. Het is een groot ding en super onhandig met in elkaar zetten en dan moet je ook nog een matrasje meenemen… Na behoorlijk wat uitzoekwerk komen we uit bij een Deryan Travel-Cot en deze is echt het meest onmisbare reisitem dat er bestaat! Na wat testnachtjes in een vertrouwde omgeving; lees in plaats van ’s nachts in het ledikantje in het tentje, willen we niet meer anders. (TIP! Wel iedere keer thuis even ‘inslapen’ voordat je deze meeneemt op vakantie. Zo wordt het al snel een vertrouwd plekje op een veemde locatie)

Het tentje is ideaal om overal neer te zetten en je hebt gelijk een bed. Opzetten is nog geen 2 seconden werk. We hebben deze veelvuldig gebruikt op de camping, in hotelkamers en zelfs in een hut op de boot. Ook ideaal voor op visite, onze jongste dochter is een buikslaper en wil niet echt slapen in de kinderwagenbak of maxi cosi, dus dan is het tentje echt perfect!

Wij hebben gekozen voor de baby-variant, omdat deze kleiner opvouwbaar is dan de peutereditie. Wil je er langer van genieten kies dan bijvoorbeeld de Peuterbox, een box en bedje in één!

2. Opvouwbare kinderstoel

OK, niet in de categorie ‘super klein opvouwbaar’, maar toch wel onmisbaar. Of eigenlijk meer super praktisch. Je bent namelijk niet afhankelijk of er wel een kinderstoel is. We gebruiken deze veel op de camping, zodat het hapje eten wat makkelijker gaat. Maar ook ideaal als je bij vrienden bent die geen kinderstoel hebben! Ook tijdens onze roadtrips regelmatig deze stoel op de parkeerplaats uitgevouwen om zo een groente- of fruithapje naar binnen te werken. Wij zijn fan van deze opvouwbare kinderstoel met gordel.

3. Mini speelgoed

Naast stiften (of eigenlijk wasco!) en papier nemen we ook altijd een klein beetje speelgoed mee. Het blijven natuurlijk kinderen en die spelen graag! Per toeval stuiten we op een ontzettend leuk setje dat (zeer) weinig ruimte inneemt, maar wel altijd erg leuk is. Te gebruiken in een zandbak, op het strand, een balkon, overal eigenlijk! Een vrachtwagentje met mini-schep en -hark en twee zandvormpjes. Zo klein dat het perfect in de tas past.

4. Buggy of Draagzak?

Deze vraag is vooral moeilijk te beantwoorden, dat ligt helemaal aan de bestemming. Wil je veel wandelen en is het er niet echt geschikt voor een buggy, dan is de draagzak natuurlijk veel handiger! In Jordanië hebben wij voor onze peuter veel gebruik gemaakt van een draagzak van BECO, deze is vanaf pasgeboren baby’s te gebruiken tot ongeveer 20 kg. Door de verstevigde heupband is deze erg prettig te dragen.

De kinderwagen is te groot om mee te nemen op vakantie of in het vliegtuig. Hiervoor gebruiken wij de Easywalker Buggy van MINI. Deze is al heel snel te gebruiken, omdat de buggy geheel in ligstand kan. Daarnaast zijn er adapters voor te krijgen dat je ook de Maxi Cosi erop kan zetten!

5. Opblaasbadje

Ja, dat staat er echt! Ik zou niet op (auto)vakantie gaan zonder dit badje. Perfect te gebruiken als box. Overal neer te zetten, zelfs op nat gras. Gebruik eventueel het kleed uit de Deryan tent als onderkleed. Gooi er een knuffeltje, bijtring en ander speelgoed erbij in en klaar.


Onze baby, en later ook als dreumes, heeft zich zo uren vermaakt terwijl ik lekker een tijdschrift kon lezen. Echt een aanrader op de camping!

Overige paklijst
Naast deze 5 reis musthaves met baby moet je natuurlijk ook altijd aan de ‘standaard’ dingen denken;

 • Anti-muggenspray (zonder DEET!)
 • Zonnebrandcrème
 • Zetpillen
 • Desinfectiegel – ideaal om je handen schoon te maken na het verschonen van een luier onderweg
 • Voedingsbenodigdheden incl. noodrantsoen – een hongerig kind is géén pretje
 • Extra kleding
 • Lievelingsknuffel
 • Voorleesboekje
 • Hydrofiele luiers
 • Paar luiers (op locatie kan je altijd bij halen)
 • Billendoekjes

Die laatste zijn echt multifunctioneel. Neem niet teveel mee – je kan deze op locatie ook altijd bij halen!

Vergeet niet om na de reis een fotoboek te maken.

Wat is jullie reis-must-have?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *