5 favoriete boeken van een kleuter

Vandaag is de kinderboekenweek ingegaan. Tijd voor de 5 favoriete boeken van een kleuter! Tess is namelijk een echte boekenwurm! En ik? Ik geniet met haar mee. Ik vind het heerlijk dat ze op schoot klimt met een boek om deze samen door te lezen. Dat zijn nou echte genietmomentjes!

Onlangs hebben wij het nieuwe boek ‘vandaag is mijn lievelingsdag’ in handen gekregen en ik ben fan! Onder het motto ‘kinderboekenweek’ heb ik samen met Tess haar top 5 samengesteld. En toeval treft dat één van haar lievelingsboeken perfect past bij het actuele thema ‘EN TOEN?’ van de kinderboekenweek.

1. Vandaag is mijn lievelingsdag

Dit boek is pas uit en wat een ontzettend sterk verhaal met prachtige plaatjes die een echte aanvulling zijn op de tekst. Met Vicky – de hoofdpersonage – en haar vriendjes Karel, Uil en Muis gaat de lezer de iedere daagse strijd tegen onzekerheid, invloed van klasgenootjes en zaken die niet lukken aan.
Leuk om te weten; de drie vriendjes zijn eigenlijk de stemmetjes in het hoofd van Vicky. Karel is de ‘ja maar…’, hij denkt altijd dat je iets niet kunt. Uil is het stemmetje dat positief is en juist mogelijkheden ziet. Muis is een echte flierefluiter en doet lekker zijn eigen ding. In het boek leren kinderen hoe je, samen met anderen, van iedere dag je eigen lievelingsdag kan maken.
Een leuk weetje; de schrijfster is gelukskundige en geeft seminars en voorstellingen!  

2. Ridder Florian

Een boek gekregen bij de geboorte van mijn tweede dochter. Het is geheel in rijm geschreven en dat maakt het lezen zo leuk. Ridder Florian beleefd allemaal avonturen waar hij totaal niet als held in staat, hij is zelfs een beetje bang aangelegd. Toch lukt het hem altijd om het tot een goed einde te brengen. De verhalen zijn boeiend en worden met kleurrijke tekeningen ondersteund. Het verhaal past ook perfect bij het thema van de kinderboekenweek 2020!

3. Woezel en Pip – op zoek naar de sloddervos!

Woezel en Pip zijn sinds het ontstaan eigenlijk al mijn stiekeme favoriete personages. Onwijs schattige hondjes met een heerlijke tovertuin als speelterrein. Ideaal om de fantasie te prikkelen. In dit boek gaan ze op zoek naar de sloddervos, wie steelt toch altijd het speelgoed en hoe kunnen ze deze persoon vangen? Een spannend verhaal met een bijzonder einde! Onlangs in prijs verlaagd!

  Hier leest Tess zelf boeken voor aan haar pop ^^

4. De avonturen van Pieter Konijn

Deze serie hebben wij zowel in het Nederlands als in het Engels. Tess vindt het ook geweldig wanneer ik de boeken in het Engels voorlees. Ga mee met de spannende avonturen van Pieter Konijn met zijn vriendjes in het bos met de vos die hen graag zou willen vangen. Pieter wil graag net zo slim, stoer en grappig als zijn vader worden, maar dat is niet zo makkelijk als je ook de ondeugendste van de familie bent. Gelukkig staan zijn vrienden Benjamin en Lily altijd voor hem klaar! “Konijnen zijn dapper!”

5. Ik vind je lief, mama!

De boeken van Jilian Harker vallen hier ook erg goed in de smaak. Met name de serie ‘ik vind je lief’. Kleine Beer denkt dat hij helemaal klaar is voor wat volwassen avonturen. Hij heeft helemaal geen tijd om naar goede raad te luisteren. Maar al snel komt Kleine Beer erachter dat hij toch nog niet alles zelf kan. Gelukkig staat Mama of Papa Beer voor hem klaar.

Toen de top 5 – na veel getwijfel – klaar was; want er zijn nog véél meer toffe boeken! Hieronder ook een aantal favorieten die de top 5 nét niet gehaald hebben. Klik op de titel voor meer informatie over deze boeken;

En… Wat is jouw favoriet? 

3 antwoorden op “5 favoriete boeken van een kleuter”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *