2 themawandelpaden in Zuid-Beieren

Zijn jullie kinderen ook gek op belevenisbossen? Bezoek dan deze 2 themawandelpaden in Zuid-Beieren, Landkreis Ostallgäu zeker! Vlakbij Füssen – het eindpunt van de Romantische Strasse – zijn 2 fantastische wandelroutes in een prachtige natuur voor kinderen gemaakt. Onderweg is er veel speelplezier én het is ook nog eens educatief! Ik heb beide themawandelpaden hieronder uitgeschreven, plus nog een derde leuke activiteit op deze locatie;

We rijden langs Füssen en de Lech naar de Oostenrijkse grens, vlak daarvoor vind je dit veelzijdige belevenisbos. De ingang ziet er al veelbelovend uit – we zien gelijk een gave glijbaan. Er zijn echter maar een paar parkeerplaatsen te vinden, dus we rijden nog iets verder. Zo’n 500 meter verder, aan de rechterkant is een grote -gratis- parkeerplaats. Het teruglopen naar de ingang duurt maar een paar minuutjes en je kunt op een hele leuke manier terug naar de parkeerplaats lopen wat ik aan het einde van dit artikel toelicht.

verschillende startpunten Auwaldpfad

1. Auwaldpfad (1,5 km)

Als eerste kiezen we het Auwaldpfad. Tess heeft een gave glijbaan gespot en wil daar vanaf.  Op de hele route zijn er verschillende speel- en avontuurlijke elementen in de buitenlucht. Halverwege kun je ook een kleine de-tour maken naar de Lechfall; aanrader!

Lechfall

Niet alleen zijn er natuurtoestellen onderweg (zoals een liggende boomstam om overheen te lopen, vlot, hangbrug en nog veel meer), het pad is ook best leerzaam. Je leert onder andere de antwoorden op vragen over de Lech, zoals waar komt de Lech vandaag? Hoe komt de Lech aan zijn prachtige turquoise kleur? Waarom heet het pad ‘Auwaldpfad’? Etc.

avonturenpad in het dal

Tess geniet volop van alles wat ze hier kan doen en heeft na 1,5 km nog energie voor 10.

We besluiten de straat over te steken en ook het andere pad te gaan wandelen;

2. Bergwaldpfad (1,7 km)

Deze route is tegen de berg op aangelegd, dus wat meer klimmen tijdens het wandelen. Dat is geen probleem voor madam. Van een afstandje ziet ze de enorme apenschommel en rent -berg op- ernaartoe.

schommel bergwaldpfad

Iets verder op kun je spelen met water en leer je wat zand doet bij planten. Het beklimmen van het spinnenweb is zowel spannend als leuk tegelijk! Langs het pad verder omhoog staat er steeds een bordje met een dierenpoot, we raden allemaal en spieken dan onder het plankje of iemand het goed heeft geraden. Op deze manier wandelt Tess zonder problemen de berg op, of nou ja wandelen? Ze rent van bordje naar bordje.

klauteren bergwaldpfad

Dit pad is echt een avonturenparcours en er is nog veel meer te beleven, maar ik wil niet alles verklappen.  Neem voor onderweg een boterhammetje en wat drinken mee en je vermaakt je hier meerdere uren; beloofd!

Füssen boomkronenpad

3. Baumkronenweg Füssen

Wanneer we weer terug bij de hoofdstraat zijn lopen we naar het bosbeleveniscentrum om via het boomkronenpad terug te lopen naar de parkeerplaats. Het pad is 480 meter lang en 21 meter hoog, met een waanzinnig uitzicht op de bergen in Tirol en het woeste rivierenlandschap van de Lech.

Je passeert ook nog de landsgrens naar Oostenrijk, daardoor tezamen met de prachtige omgeving is dit pad uniek in zijn soort.

Baumwipfelpfad

Blauw is Duitsland. Rood is Oostenrijk!

Handige informatie

Alle paden zijn geschikt voor kinderwagens/rolstoelen. Het bergwaldpfad is wel een uitdaging qua klimmen, maar het pad is verder goed begaanbaar.

De 2 themawandelpaden in Zuid-Beieren zijn gratis toegankelijk, voor het boomkronenpad betaal je €5,- per volwassene (kinderen zijn gratis).

Meer weten over deze heerlijke kindvriendelijke locatie? Check dan de website van Walderlebniszentrum Ziegelweis!

Of check deze toffe activiteiten in deze omgeving:

Ben je op doorreis naar Oostenrijk? Rijdt dan zeker even door naar; Grossglockner! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *