10 wandelroutes geschikt met kinderen in Twente

Wij zijn in principe echte buiten mensen. Als het weer enigszins mee zit trekken we er graag op uit om lekker in de natuur te zijn. Spelen in het bos en lekker wandelen. Al vele wandelroutes in Twente hebben we uitgeprobeerd.
Hieronder deel ik graag een opsomming van 10 wandelroutes geschikt met kinderen in Twente;

De prettigste afstanden met onze dochter (4 jaar)? Zo’n 3 tot 5 kilometer. En met deze afstand zijn er gelukkig  genoeg mogelijkheden;
  1. Uitkijktoren, betonschotsen en veel historie op voormalig Vliegbasis Twente. Juist door alles wat hier nog bewaard gebleven is maakt het ontzettend leuk voor kids om te ontdekken. (±5 km)
  2. Een verrassende natuurwandeling is te vinden nabij Ootmarsum. De bronnenroute in natuurgebied Springendal laat je wanen alsof je in het buitenland bent. Vinden je kinderen de verborgen stapstenen? (ca. 5 km)
  3. Geen echt waterpark, maar een eeuwenoud landgoed met gave niervormige stapstenen. Waterpark Lankheet in Haaksbergen is ook ideaal voor wat aanvullende educatie. Wat zijn bijvoorbeeld vloeiweiden of rietfilters? (tussen 4 en 5 km)
  4. Bij Hof Espelo heb je een klauterwoud met speeltoestellen gemaakt van natuur en verschillende wandelroutes. Hier is ook een kort kabouterpad. Wij liepen echter iets verkeerd en hebben ong. 4 km gewandeld, maar dat is absoluut geen straf in deze omgeving!

Wil je wel lekker buiten zijn, maar liever een kleinere afstand wandelen?
  1. Dan is de ‘klimkuil in Wierden een goede kanshebber. Deze korte wandelroute (<1 km) kent leuke speelobjecten. Wie maakt de heerlijkste modder met de waterpomp?
  2. Of een iets langere wandeltocht (ca. 2 km) in een onwijs leuk Speelbos? In Oldenzaal op het Hulsbeek vind je een erg uitdagende! Pas op dat je niet nat wordt hoor 😉
  3. Heerlijk wandelen door het prachtige stuifzandgebied is ook een aanrader, er zijn meerdere korte routes door het Lutterzand vanaf 2 km! Halverwege even met modder spelen aan de dinkel en de dag kan niet meer stuk.
  4. Wist je dat we in Twente ook een echte OERRR route hebben? In de Lutte, startend bij een pannenkoekenhuis, vind je deze leuke route over tanken- en paasberg met leuke afleiding onderweg. (ong. 2 km)

Of op zoek naar een langere route?
  1. Het Witte Veen, startende in Duitsland is zeker geschikt voor een heerlijke lange route. Dit is namelijk, net als het Buurserzand, een prachtig natuurgebied met vlonders. Kunnen je kinderen nog niet zo ver? Niet getreurd! De kortere route gaat dan niet over vlonders, maar is wel erg leuk met kinderen!
  2. De Umfassungsweg bij Delden kent een verscheidenheid aan omgevingen, bosrijk, weilanden, een prachtige Esch met een uitstapje naar het buitenland over een prachtig vlonderpad. De hele route is bijna 10 km, maar je kunt ook vlakbij het vlonderpad Twickel parkeren en alleen dat stukje heen en weer lopen met kids. Je kan niet zomaar overal parkeren, maar deze ‘parkeerplaats’ (geel gearceerd) valt net buiten de parkeerzone;

Als je vanaf de Wendezoele naar Azelo rijdt, ga je normaal in de bocht met het asfalt mee naar rechts. Rechtdoor is hier een oprit en linksaf een zandpad. Hier sla je het zandpad in linksaf. Een klein stukje doorrijden en dan vind je een inham naast de weg waar je kan parkeren.

Waar in Twente wandelen jullie graag met kind?