10 natuurspeeltuinen in Twente

Ben je nog zoekende wat je precies deze lockdown wil doen? Bezoek dan eens een (natuur)speeltuin of speelbos! Hieronder een opsomming van 10 natuurspeeltuinen in Twente waar de kinderen heerlijk kunnen ravotten en spelen. Plus je bent lekker buiten wat erg gezond is én het voelt ook echt als een uitje!

Speeltuinen met stoere objecten;
  • Mijn favoriet is toch wel het klauterbos aan de Gammelkerbeek in Oldenzaal. Een mooie route met onwijs leuke, uitdagende speelobjecten!
  • Per toeval kwam ik bij deze natuurspeeltuin in Almelo én ik ben fan! Een combinatie van zand, water en speelattributen. De perfecte ingrediënten voor heerlijk vermaak, ongeacht welk seizoen het is! Wanneer ga jij?

  • Een toffe natuurspeeltuin – al zou ik er niet té ver voor reizen – is de Klimkuil in Wierden. Leuke attributen verdeeld over een kleine wandelroute. Heb je kinderen die wel houden van vies worden en spelen met modder? Dan is dit wel een aanrader.
Kabouters zoeken in het bos
  • Ook perfect passend bij deze categorie is het Klauterwoud in Enschede. Slingeren met het touw of klimmen in de boomhut, er is van alles te beleven. Ook ideaal; er start vanaf hier ook een kabouterpad!

  • Om even in kaboutersferen te blijven, het valt alleen niet helemaal binnen regio Twente, het kabouterpad in Ruurlo. De route zelf is ‘gewoon’ wandelen, de kabouters volgen. Maar het begin punt met een heus kabouterhuisje waar je in kunt is erg leuk!
  • Het in kerstsferen omgetoverde kabouterbos (en eekhoornroute) op de Sallandse Heuvelrug is ook erg leuk om te doen. De kabouters zijn nu kerstmannen, hoe leuk bedacht! Onderweg kom je ook verschillende verrassingen tegen. We vertellen er maar even niet bij dat dit éigenlijk ook niet in binnen Twente valt.
En nog veel meer outdoorfun in deze regio!

  • Dit speelbos achter restaurant Woody’s op de Holterberg is goed verstopt – ik moest de eerste keer echt zoeken – maar heel leuk, zelfs zonder speurtocht! Over de evenwichtsbalk lopen, schommelen of gewoon een hut bouwen, plezier gegarandeerd. Deze valt net als het kabouterbos onder regio Salland, maar grenst wel aan Twente 🙂
  • Oké, niet helemaal een speeltuin, maar wel een ontzettend leuk bos om door te wandelen. Oók voor kids! Het waterpark bij Lankheet is ook nu in de winter prachtig;

  • Het Hoogspel. Deze valt misschien niet helemaal onder natuurspeeltuin, maar is wel super leuk voor de kinderen. Met attributen voor verschillende leeftijden kun je hier zo een uur of twee vermaak bieden tot ongeveer 12 jaar! Ze hebben ook een loketje voor een koffie (of warme chocomelk) to go, genieten!
  • En als laatste het Weusthagpark in Hengelo. Helaas is de kinderboerderij momenteel gesloten, maar er blijft nog genoeg leuks over. Bezoek het belevenisbos of wat dacht je van een 22,5 meter hoge uitkijktoren!?

Mis jij tussen deze 10 natuurspeeltuinen in Twente nog een locatie in deze regio, tip mij dan graag!

Wat dacht je bijvoorbeeld van deze coole speelkuil?

5 antwoorden op “10 natuurspeeltuinen in Twente”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *