10 favoriete bordspelletjes kleuter

Wij zijn vrij strikt met schermtijd en zoeken geregeld andere dingen om te voorkomen dat madam de hele dag voor de TV of op de tablet zit. Naast boeken lezen en lekker knutselen of kleuren is onze kleuter dan -gelukkig- ook fan van (bord)spelletjes spelen. Hieronder dan ook de 10 favoriete bordspelletjes van onze kleuter.

We weten het, het aanbod van spelletjes is gigantisch en dat maakt dat het lastig is om één spelletje te kiezen… Ben je benieuwd welke spelletjes leuk zijn (en educatief) voor kleuters? Lees dan snel verder! En misschien vind je hier toevallig wel hét idee voor een presentje onder de kerstboom. 😉

5 ‘Smart games’ om alleen mee te spelen

Super educatieve én leuke spelletjes zijn die van Smart Games. Wij hebben onder andere; Drie biggetjes en in dezelfde categorie Smart Farmer. In dezelfde trant heb je ook nog Noah’s Ark deze is voor reizen echt ideaal; namelijk compact én magnetisch!

Deze drie spelletjes zijn super leuk vormgegeven voor de kinderen en zijn naast educatief ook strategisch. Verder ook prettig; deze denkspelletjes zijn zo bedacht dat je zoon of dochter zich hiermee kan vermaken zonder dat je zelf mee moet spelen! Als Tess geen zin meer heeft in denken worden de dieren nog veelal gebruikt voor andere fantasiespelletjes en geeft zo nog meer tijdverdrijf! Ik zeg; win-win-win.

Benieuwd naar meer info over deze spelletjes? Klik dan even op de linkjes ^^

De wat meer traditionele spelletjes, zoals een schuifpuzzel [Chicken Shuffle Jr.] en tangram zijn hier ook favoriet. Tangoes Jr. is tangram voor kids vanaf ongeveer 3 jaar. Handig verpakt in een ‘meeneemhouder’ met magnetische stukken. Deze beide spellen zijn echt perfect te gebruiken in de auto.

 

 

 

 

 

5 spelletjes om samen te spelen

Hoewel ikzelf erg fan ben van ‘Wie is het?‘, ‘betoverende doolhof‘ en ‘Qwirkle‘ met Tess. Gaat het in dit artikel om haar voorkeuren…
Op het moment van schrijven ben ik ondertussen bezig met Domino Junior. Deze vindt madam ook erg leuk, maar stipt op één bij Tess staat Concept Kids.

Concept Kids is onder andere hier te koop voor €22,95. Bij dit spel moet je samen werken om zo veel mogelijk kaartjes juist te raden. De één heeft een kaartje met een dier erop en geeft op het bordspel hints. Dat kan zijn hoe groot het dier is, of het een nacht- of dagdier is. Welke kleur het beest heeft. Welke uiterlijke kenmerken, bijv. veren, snavel, 2  poten, etc. De ander mag ook vragen stellen die met ja of nee beantwoordt kunnen worden. Wie raadt de meeste kaartjes goed? Eigenlijk heeft het wel wat weg van mijn favoriet; Wie is Het?

Verder spelen we ook geregeld (Dikkie Dik) kwartet en memorie. Bol.com heeft ontzettend veel soorten kwartet, ook geschikt voor de oudere kinderen! Van memorie bestaan er ook veel verschillende soorten, naast verschillende thema’s op de kaartjes is ook de verpakking regelmatig anders (blik/karton/plastic). Het maakt Tess overigens niet uit welke variant, als ze maar kan winnen. En dát gaat helaas niet altijd even goed nog.

Voor degenen die hier zijn aangekomen en er nog ééntje missen. Dat klopt. Tess moest even goed nadenken welke ze er als laatste nog bij op wilde hebben. En het is tóch dier op dier geworden. Een behendigheidsspel waarbij je om de beurt een dier op de stapel moet zetten, zonder deze te laten vallen!

En bij jullie!?

Welk spel is bij jullie favoriet?

Ben je trouwens op zoek naar een spelletje voor je kleine wurm van 2 of 3 jaar oud? Check dan eens dit spel van HABA: kleine regenboogrups. Ontzettend veel gespeeld met Tess!

Zoek je ook nog leuke (voorlees)boeken? Kijk dan zeker even hier; https://minimetkinderen.nl/kinderboekenweek-favoriete-top-5/?

Eén antwoord op “10 favoriete bordspelletjes kleuter”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *