Vlinderpracht bij Emsflower

Nog zo’n leuk uitje voor tijdens de (herfst)vakantie! Een bezoekje aan Emsflower in Duitsland, net over de grens. Ik heb er van meerdere mensen al eens wat over gehoord, hoog tijd dus om dit zelf te bekijken met een vriendin en haar peuter.

Bijna komen we niet voorbij de prachtige speeltuin met robuuste speeltoestellen en lekker veel zand…

Dit belevenispark ligt vlakbij de snelweg en daardoor super makkelijk te bereiken – ideaal! De parkeerplaats is ruim en we kunnen nog een plekje vrij vooraan vinden. Ondertussen komt mijn vriendin en haar jongste zoon – Ryan – ook aanrijden en samen lopen we naar binnen.

Na een toiletbezoekje en het ophangen van de jassen lopen we via het restaurant het belevenispark binnen.

Prachtige speeltuin voor jong en oud
Allereerst lopen we langs een prachtige speeltuin. We zien robuuste speeltoestellen waar de kinderen zich heerlijk kunnen uitleven met klimmen en klauteren. Dit alles prachtig aangekleed met grote bomen en een bloemenrij langs de kant. Het vele zand heeft aantrekkingskracht en bijna krijgen we beide peuters niet mee naar de vlindertuin.

Grote vlinders in de vlindertuin
Gelukkig hebben beide mama’s nog best veel overredingskracht en zo lopen we langs rijen met tomaten, aubergines, paprika’s naar de vlindertuin helemaal achterin.

De kinderen krijgen een formuliertje met alle vlinders erop – wie spot alle vlindersoorten?

De vlindertuin is prachtig aangelegd. Je kunt een trappetje op aan de rechterkant en dan heb je een immens uitzicht over de bloemen, planten, bananenbomen, rotsen en natuurlijk de mooie vlinders. Halverwege het rondje heb je nog een zitje, waar je even kunt bijkomen van alle indrukken.

Vissen horen er ook bij
De centrale vijver geeft huis aan tientallen koi karpers, die je ook nog mag voeren. Na heel veel prachtige (met name blauwe) vlinders te hebben gespot, hebben beide peuters hun aandacht verlegd naar de vissen. Op hun hurken kijken ze naar de vissen die lijken ruzie te maken om maar wat eten te krijgen.

Als we het rondje bijna af hebben komen we bij een brug gemaakt van bamboe. Dochterlief sjeest naar de overkant, op de voet gevolgd door Ryan. Als we vragen of ze even naast elkaar willen staan voor de foto, midden op de brug komen ze snel terug gerend. Daar hebben ze nu geen zin in … Tja, het blijven peuters hé!

Tropentuin met levende dieren
We verlaten de vlindertuin en lopen weer in de richting van de speeltuin. Net daarvoor slaan we rechtsaf naar de Tropentuin. Emsflower is veel groter dan ik had verwacht. Het bordje voorafgaand waarschuwt ons voor dinosaurussen, spannend hoor!

De tuin is prachtig aangelegd en we lopen deze door in sneltreinvaart, de kinderen hebben niet echt oog voor de prachtige bloemen en planten. Tot we plotseling oog in oog staan met een stokstaartje. Dat is wél interessant!

Een hoedje schrikken van de dinosaurus
De eerste dinosaurus die we tegenkomen staat wat verdekt opgesteld. Onwetend loopt Ryan in de bewegingssensor en plotseling begint de dinosaurus te bewegen. Hij weet niet hoe snel hij daar weg moet komen. De dino’s zijn levensecht en ook Tess schrikt ervan. Hoewel Tess al bekend is met dinosaurussen (lees: Dinopark Twente) blijft het wel griezelig zo’n groot monster.

Gelukkig staan hier niet heel veel dinosaurussen en genoeg ander vertier. We komen nog in een kooi met schattige aapjes en bij prachtige – schetterende – vogels;

 

 

 

 

 

Tijd om te spelen en eten
Na alle indrukken van de mooie tuinen is het tijd voor een vullende lunch. We nemen plaats op het terras en bestellen wat te eten en een koffie/thee. De kinderen vermaken zich ondertussen in de speeltuin. Eerst klimmen en klauteren in een indoorspeeltuin en daarna lekker de fantasie gebruiken en ‘koken’ met zand.

Ondertussen kunnen wij rustig onze koffie/thee nuttigen, kletsen en eten.

In de speelzone staat ook een dinosaurus met een zadel, daar wil Tess zich wel aan wagen. Met wat hulp klimt ze erop en vol trots kijkt ze om zich heen.

Het is rond twee uur als beide peuters moe worden en dus vergeten te luisteren. Een mooie tijd om de dag af te sluiten en rustig richting de auto’s te lopen.

Wil je meer weten over Emsflower – denk aan openingstijden en entreegelden? Kijk dan op; https://www.emsflower.de/nl/bezoekers/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *