Wie is Daphne?

Na een aantal jaren van online zoeken, Googlen naar gelijken en andermans ervaringen heb ik zelf de stap gezet om mijn ervaringen te delen. Het gras lijkt vaak groener bij de buren, maar we weten allemaal dat dit grotendeels schijn is. Mijn updates zijn rauw en eerlijk, ik deel mijn opvoed-strubbelingen en imperfecties als moeder en hoop dat je zo weet dat je er niet alleen voor staat! Daarnaast deel ik geregeld reisposten over reizen die wij maken, uiteraard staan deze vol met tips.

Ik ben Daphne, 29 jaar oud, rasechte Tukker, getrouwd met een hele toffe man, sinds 2016 moeder van dochter Tess en in 2020 kwam daar Mia bij 🙂

Als klein kind was ik al gek op avonturen, niets ging ik uit de weg. Scouting was dan ook op mijn lijf geschreven en is het eigenlijk nog steeds. Nog altijd ben ik in verschillende rollen actief bij onze plaatselijke scoutinggroep waar mijn reislust en de bijbehorende wens naar uitdaging verder ontwikkeld.

Mijn man en de klassieke Mini kwamen in een package deal. Zijn kant van de familie is allemaal gek op dit charmante kleine autootje en het duurde dan ook niet lang voordat ik deze liefde deelde. We genieten van de tijd die we doorbrengen, samen als gezin, in de klassieke Mini. Alles aan de auto heeft zijn charme; het roffelen van de uitlaat, de schattige looks van de Mini én de gezelligheid in het autootje tijdens de reizen brengen ons dichterbij elkaar.

Klassieke Mini’s en ik
Zoals ik hierboven schrijf ben ik door mijn man ‘besmet’ met het Mini virus. We zijn in het bezit van een prachtige, al zeg ik het zelf, klassieke groene Clubman Estate en een gele Mini Marcos. Deze laatste is een tweezitter en met ons huidige gezinnetje past dat niet helemaal meer. For the time being zul je dus vaker verhalen lezen over onze avonturen in de Estate, die ook wel de naam Fien draagt! Benieuwd hoe ik aan Fien – mijn groene Mini-station kom? – lees dan vooral ‘het huwelijksaanzoek’ in waar ons verhaal begint.
Note; De Marcos is overigens wel erg geschikt voor ‘date night’, een perfect excuus om wat te ondernemen met ons tweeën.

Tess en ik
Natuurlijk bestaat het leven niet alleen maar uit opvoed-struggles. Hoewel daar wel het meeste op gezocht wordt – snap ik, doe ik ook. Eén van mijn meest gelezen updates is dan ook; Ik ben een ‘brul-mama’.
Toch probeer ik het niet een té grote stempel op ons gezinsleven te laten drukken en ondernemen we regelmatig verschillende (kinder)activiteiten. We testen bijvoorbeeld speeltuinen in de omgeving uit, bezoeken een pretpark of gaan naar een open dag van een bedrijf. Deze gezinsdagen of moeder-dochter dagen zijn erg gezellig en zeker een aanrader om te doen.

Waarom doe ik wat ik doe?
Zoals ik al heb laten doorschemeren zocht ik altijd naar bevestiging of ik het wel op de juiste manier aanpakte. In moeilijkere tijden sloot ik mezelf af van mijn dierbaren en raakte ik steeds verder van mezelf verwijderd. De knop moest om en ik vond mezelf in berichten van anderen, ik herkende veel en besloot van me af te schrijven. Uit het schrijven over mijn ervaringen haalde ik zoveel voldoening dat ik het graag met anderen wilde delen. Ik wil van de daken afschreeuwen dat je er niet alleen voor staat, dat het ouderschap niet alleen rozengeur en maneschijn is. Daarnaast wil ik jullie meenemen in onze ‘mini’-lifestyle, daar veel in ons leven daarom heen draait. Ik wil jullie meenemen op onze avontuurlijke reizen en tips geven over deze reizen. Mijn uitgangspunt is dat ik, met name, ouders wil verder helpen, met mijn ervaringen en kennis ze verder op weg helpen. Maar nog het liefste wil ik gewoon van me af kunnen schrijven en mijn eigen emoties kunnen verwerken.

Nog meer over mij
Als ik niet aan het werk ben – ik werk 32 uur per week als Inside Sales – geniet ik van sporten; hardlopen, survival, bootcamp, wandelen, als ik maar in beweging ben geniet ik. Naast zelf in beweging zijn geef ik wekelijks atletiektraining aan kinderen met en zonder beperking. Ieder kind is uniek en het geeft mij veel voldoening om te zien dat iedereen – in aangepaste vorm – kan sporten!

Alsof dat nog niet genoeg is probeer ik ook nog regelmatig mijn creatieve hobby te onderhouden. Ik vind het erg leuk om zelf kleding te naaien of een creatieve workshop te volgen om iets nieuws aan te leren.  En om je gedachte te beantwoorden; ja, soms vraag ik me echt af waar ik de tijd vandaan tover…

Samenwerken?
Zoals je kunt lezen ben ik altijd in de weer. Ik kan erg slecht stil zitten en houd me graag bezig. Wil je mij volgen, dan kan dat via verschillende social media kanalen. Zo blijf je altijd op de hoogte als er een nieuwe post online komt.

Mocht je vragen of andere opmerkingen hebben, of het lijkt je leuk om een samenwerking aan te gaan, dan mag je mij mailen op info (@) minimetkinderen.nl.
Persberichten kunnen ook naar bovenstaand mailadres worden verstuurd. Ik vind het leuk om op de hoogte gehouden te worden van verschillende dingen, mits ze passen bij mijn interesses 😊

Ik hoop dat je wat hebt aan mijn updates en ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat;